Slatkiši

FRAMBOAZ TORTA: Za sve ljubitelje čokolade i malina stiže pravi užitak!

Srećna Republika vam predstavlja kraljicu božanstvenih ukusa.

24.01.2024 08:00

FRAMBOAZ TORTA: Za sve ljubitelje čokolade i malina stiže pravi užitak!
shutterstock.com

Oni koji uživaju u ukusu čokolade i malina, obožavaće poslasticu koja se često može smatrati pravom kraljicom svih torti. Predstavljamo vam njeno visočanstvo, framboaz tortu. Za njenu pripremu potrebno vam je nekoliko sastojaka, ali nemojte da vas to uplaši. Jednostavno se sprema pa je pogodna čak i za početnike.

Sastojci:

Za biskvit:

Za fil:

Za dekoraciju:

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete svetlu i penastu smesu. Dodajte rastopljenu čokoladu i dobro izmešajte. Umutite brašno sa praškom za pecivo, a zatim dodajte smesi od jaja i šećera. Pažljivo sjedinite sastojke. Smesu sipajte u prethodno podmazan i brašnom posut kalup za tortu.

Pecite biskvit u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu biskvita ne izađe suva.

Dok se biskvit peče, pripremite fil. Otopite tamnu čokoladu na pari i ostavite da se malo ohladi. Umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag. Dodajte otopljenu čokoladu u šlag i lagano mešajte dok se sve dobro sjedini. Maline operite i ocedite.

Kada se biskvit ohladi, prerežite ga na dva dela. Na donji deo stavite polovinu fila, zatim rasporedite maline. Prekrijte gornjim delom biskvita i premažite preostalim filom.

Ukrasite tortu malinama i narendanom ili naseckanom tamnom čokoladom. Ostavite tortu da se dobro ohladi pre služenja.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)