Ako želite da pripremite nešto lagano, a da vas zasiti, uvek je odličan izbor tuna salata! Salata u kojoj je ključni sastojak tunjevina ima i druge namirnice koje će da obogate jelo, a vi po svojoj želji možete da dodate šta želite. Kombinacije ukusa su brojne, a vi izaberite ono što svakodnevno volite da imate na trpezi. U ovoj pripremi koristi se zanimljiv fil od majoneza i senfa uz dodatke kikirikija i krastavaca.
U nastavku pogledajte recept za tuna salatu koju ćete sigurno obožavati.
Sastojci:
- 2 konzerve tune (2 x 140 grama)
- 100 grama seckanog kikirikija
- 3 kisela krastavčića
- 1 kašika senfa
- 3 kašike posnog majoneza
- so po ukusu
- biber po ukusu
- 1/2 kašičice suvog peršuna
- beli luk u prahu (po izboru)
Priprema:
Prvo ocedite tunjevinu od viška ulja kako bi salata bila manje masna. Dodajte sitno seckani kikiriki i iseckane kisele krastavce. Važno je da kiseli krastavci budu isečeni na tanke kolutove, a da se odstrane tvrdi delovi. Za fil, sjedinite senf i posni majonez kašikom, a zatim dodajte ostale sastojke malo po malo. Dodajte so, biber, suvi peršun i beli luk u prahu po ukusu, ako vam ne odgovara luk možete i da ga izostavite. Dobro promešajte sve sastojke kako bi se ukusi podjednako sjedinili. Ako želite da obogatite jelo možete da dodate testeninu.
Ova salata je odličan izbor za lagani obrok ili kao prilog uz glavno jelo. Uživajte u ukusima i beneficijama koje ova kombinacija namirnica pruža!
Prijatno!
Komentari (0)