Ako volite mediteransku ishranu, i želite brzo, ali super ukusni jelo, špageti sa tunjevinom, rukolom i čeri paradajzom su sjajan izbor. Kada tu dodate feferone i inćune, dobijate ukus koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Iako je brz, ovaj obrok će vas zasititi, a priprema traje oko 20 minuta. Srećna republika vam donosi sjajan recept za sočne špagete sa tunjevinom, za ukus mora i mediterana u sred zime.
Sastojci:
- 400 g špageta
- 2 veća čena belog luka
- manji ljuti feferon
- 3 fileta inćuna
- 16 zrelih čeri paradajza
- 2 x170 g konzerve tunjevine u maslinovom ulju
- 2 kašičice kapra
- 1 limun
- 200 g rukole
- so
- maslinovo ulje
Priprema:
U velikom loncu stavite vodu da proključa. Kad voda provri, dodajte so, a zatim ubacite špagete.
shutterstock.com
Kuvajte ih uz povremeno mešanje na srednje jakoj vatri, dok ne postanu al dente - obično je to upola kraće od vremena navedenog na pakovanju.
Dok se testenina kuva, pripremite sastojke: sitno naseckajte beli luk i feferone, a inćune i paradjz grubo narežite.
U velikom tiganju zagrejte tri kašike maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte beli luk, feferone, inćune i kapar pa pržite oko dva minuta dok ne zamirišu. Zatim ubacite paradajz i promešajte, dopuštajući im da puste svoje sočne arome. Vodu od kuvanja nemojte da bacate.
Hvataljkama prebacite špagete u umak i mješajte na vatri dok ne postane sjajna i povezana. Potom, ako je potrebno, dodajte malo vode u kojoj su se kuvale špagete kako biste postigli savršenu teksturu. Zatim dodajte tunjevinu s maslinovim uljem, pažljivo je razlomite viljuškom i dodajte malo sveže isceđenog soka od limuna. Promešajte kako bi se tunjevina zagrejala, a zatim umešajte veći deo rukole - neka nežno uvene u toplini umaka. Na kraju jelo začinite prstohvatom soli i sa još malo limunovog soka, prema ukusu. Poslužite na tanjirima, a za završni dodir pospite preostalu svežu rukolu. Uživajte!
Komentari (0)