Deca jednostavno obožavaju hrskavu, pohovanu piletinu. Bez obzira na to koliko puta to imaju za ručak, neodoljiva kombinacija mekanog, sočnog mesa i hrskave, zlatno-smeđe korice nikada ne prestaje da zadivljuje male gurmane. Ovaj recept za pohovanu piletinu iz rerne donosi savršenu ravnotežu ukusa i tekstura, čineći ga omiljenim izborom kako za najmlađe, tako i za celu porodicu.
Sastojci:
- 4 pileća fileta
- 100 g brašna
- 2 jaja
- 200 g prezli
- so i biber po ukusu
- kašičica mlevene slatke paprike
- polovina kašičice belog luka u prahu
- ulje za pripremu
Priprema:
Ako koristite pileće filete, po potrebi ih lagano istucite da budu ujednačene debljine. Posolite i pobiberite piletinu sa obe strane. Ukoliko volite dodatni začin, pospite je i paprikom i belim lukom u prahu. Pripremite tri plitka tanjira ili činije. U prvi stavite brašno. U drugi umutite jaja. U treći stavite prezle.
Uvaljajte svaki komad piletine prvo u brašno. Zatim umočite u umućena jaja, pazeći da se cela površina premaže. Na kraju, obložite piletinu prezlama, pritisnite ih lagano da se dobro zalepe.
Zagrejte rernu na 200°C. Na pleh obložen papirom za pečenje, rasporedite pohovanu piletinu. Premažite ili poprskajte uljem kako bi se dobila hrskava korica. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta, ili dok piletina ne dobije zlatno-smeđu boju i dok njena unutrašnjost ne postane potpuno kuvana. Po potrebi, možete piletinu okrenuti na pola pečenja na drugu stranu za ravnomernije pečenje.
Dodajte prilog po želji. Uživajte u ručku!
Komentari (0)