Jela sa mesom

RECEPT ZA POHOVANO PILEĆE BELO MESO IZ RERNE: Savršena kombinacija sočne piletine i hrskave korice, a ne morate ni da stojite pored šporeta!

Idealan ručak kojim ne mogu da odole ni mališani, niti stariji ukućani.

08.02.2025 08:01

RECEPT ZA POHOVANO PILEĆE BELO MESO IZ RERNE: Savršena kombinacija sočne piletine i hrskave korice, a ne morate ni da stojite pored šporeta!
Schutterstock

Deca jednostavno obožavaju hrskavu, pohovanu piletinu. Bez obzira na to koliko puta to imaju za ručak, neodoljiva kombinacija mekanog, sočnog mesa i hrskave, zlatno-smeđe korice nikada ne prestaje da zadivljuje male gurmane. Ovaj recept za pohovanu piletinu iz rerne donosi savršenu ravnotežu ukusa i tekstura, čineći ga omiljenim izborom kako za najmlađe, tako i za celu porodicu.

Sastojci:

  • 4 pileća fileta 
  • 100 g brašna
  • 2 jaja
  • 200 g prezli 
  • so i biber po ukusu
  • kašičica mlevene slatke paprike 
  • polovina kašičice belog luka u prahu
  • ulje za pripremu

Priprema:

Ako koristite pileće filete, po potrebi ih lagano istucite da budu ujednačene debljine. Posolite i pobiberite piletinu sa obe strane. Ukoliko volite dodatni začin, pospite je i paprikom i belim lukom u prahu. Pripremite tri plitka tanjira ili činije. U prvi stavite brašno. U drugi umutite jaja. U treći stavite prezle.

Uvaljajte svaki komad piletine prvo u brašno. Zatim umočite u umućena jaja, pazeći da se cela površina premaže. Na kraju, obložite piletinu prezlama, pritisnite ih lagano da se dobro zalepe.

Zagrejte rernu na 200°C. Na pleh obložen papirom za pečenje, rasporedite pohovanu piletinu. Premažite ili poprskajte uljem kako bi se dobila hrskava korica. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta, ili dok piletina ne dobije zlatno-smeđu boju i dok njena unutrašnjost ne postane potpuno kuvana. Po potrebi, možete piletinu okrenuti na pola pečenja na drugu stranu za ravnomernije pečenje.

Dodajte prilog po želji. Uživajte u ručku!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)