Priprema je jednostavna, a rezultat su savršeno zlatni, mirisni zalogaji koji će nestati u trenu. Ovi testasti trouglići idealni su za sve prilike, a njihova sočnost i ukus nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U nastavku pogledajte recept za trouglove sa sirom, a mnogi ih zovu i kupus trouglovi.
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 100 ml vode
- 10 g suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 80 ml ulja
- 1 jaje
- 750 g brašna
- 1 kašika soli
Za nadev:
- 2 žumanca
- 150 g margarina
- 200 g sira
- 1 belance
Dodatak:
- belance za premazivanje
- susam za posipanje
Priprema:
U posudu stavite toplo mleko, vodu, kvasac, šećer, ulje i jaje, pa sve dobro promešajte. Postupno dodajte brašno i so i zamesite mekano testo. Pokrijte testo kuhinjskom krpom i ostavite ga da se odmori oko 30 minuta. Za nadev omekšali margarin izmešajte sa žumancima, a sir s belancima.
Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo u pravougaonik. Premažite ga prvo mešavinom margarina i žumanaca, a zatim ravnomerno rasporedite sir. Testo zarolajte u rolat, pa ga narežite na trouglove. Trouglove poslužite na pleh obložen papirom za pečenje, premažite belancima i pospite susamom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.
Uživajte u ovim mekanim i ukusnim zalogajima!
Komentari (0)