Jela sa mesom

U RUSKU SALATU NASECKAJTE OVU VOĆKU - nećete verovati kakva je to rapsodija ukusa! Ko god proba ovaj recept, ne vraća se na staro!

Zašto ove godine na slavnoj trpezi ne biste probali da omiljeni deo predjela spremite na ovaj način?

21.11.2024 08:01

U RUSKU SALATU NASECKAJTE OVU VOĆKU - nećete verovati kakva je to rapsodija ukusa! Ko god proba ovaj recept, ne vraća se na staro!
shutterstock.com

Ruska salata je jedno od omiljenih jela na trpezama širom Balkana, a iako postoji tradicionalni recept, ništa ne sprečava da se igra sa sastojcima i stvori nova, ukusna varijanta. Jedan od zanimljivih dodataka koji može potpuno promeniti ukus ove salate je – hrskava jabuka. Sa dodatkom svežih jabuka, ruska salata postaje osvežavajuća, hrskava i bogatija.

Sastojci:

  • 5 kuvanih krompira
  • 6 kuvanih jaja
  • 2 kisela krastavca
  • 2 kuvane šargarepe
  • 2 kisele jabuke
  • 200 g graška iz konzerve
  • 250 g šunke
  • 200 g majoneza
  • 2 kašike limunovog soka
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Tvrdo skuvajte jaja, a nakon toga ih prelijte hladnom vodom. Krompir i šargarepu skuvajte, pa iseckajte na kockice. Ogulite jaja i isecite ih na kockice. Iscedite grašak iz konzerve ili ga skuvajte ukoliko koristite sirov. Krastavce i šunku isecite na kockice.

Shutterstock

Ovaj recept za rusku salatu s jabukama morate da probate

Jabuke ogulite, isecite na kockice i poprskajte ih sa malo limunovog soka kako ne bi potamnele. U veliku činiju ubacite sve sastojke, dodajte so, biber i majonez, a zatim sve dobro promešajte.

Stavite salatu u frižider na nekoliko sati kako bi se ukusi sjedinili i salata ohladila.

Ova varijacija ruske salate sa jabukama donosi novu svežinu, a hrskavost jabuka daje interesantan kontrast kremastoj teksturi salate. Idealna je za sve vrste proslava, ali i kao ukusan obrok tokom hladnijih dana.

BONUS VIDEO: 

Komentari (1)

Dragan

21.11.2024 22:41

Koliko dana može da se konzumira s obzirom da je sa kiselim jabukama ?