Jela sa mesom

OMLET SA SLANINOM I KAČKAVALJEM: Doručak koji će vam dati energiju za ceo dan

Brzo, jednostavno i ukusno.

09.04.2024 08:00

OMLET SA SLANINOM I KAČKAVALJEM: Doručak koji će vam dati energiju za ceo dan
shutterstock.com

Doručak je najbitniji obrok u danu i to tvrde svi nutricionisti. Veoma je važno da svoje telo pripremite za dan koji sledi, te se napunite energijom. 

Ukoliko ste u nedoumici kojim obrokom da započnete dan, onaj koji se priprema od jaja je uvek dobar izbor. Za one koji nemaju puno vremena, omlet je pravo rešenje. Gurmani će se složiti sa tim, međutim, zašto mu malo ne pojačati ukus? 

Srećna republika donosi vam recept za sočni omlet sa slaninom i kačkavaljem koji će te obožavati. Pravi se za svega par minuta, a napuniće vas energijom do večernjih časova. 

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 100 grama dimljene slanine
  • 50 grama kačkavalja
  • so
  • biber

 

Priprema:

Jaja se umute sa solju i pomešaju se sa isečenim kockama slanine i rendanim kačkavaljem. Smesa se sipa u tiganj sa nelepljivim dnom i ostavlja se dok ne uhvati koricu odozdo. Obratite pažnju da se zapeče i sa druge strane. Servirajte sa salatom po želji. Najbolje je da odaberete sezonsko povrće. Izbegavajte beli hleb, ako uz ovo jelo morate da jedete hleb neka bude od kukuruznog brašna ili crni.

Nutritivne vrednosti omleta:

Omlet, prema meri od 100 grama sadrži


142.8 kcal
Proteini 12.0 g
Ugljeni hidrati 1.3 g
Masti 9.8 g

Kombinacija ukusa:

Omlet se može pripremati sa nekoliko sastojaka. Osim slanine, odličan je u kombinaciji sa šunkom ili pečurkama. Princip pripreme je identičan kao u prvobitnom receptu. Vaše je da odaberete omiljeni ukus i uživate.
 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)