Jela sa mesom

PASULJ SA SUVIM REBRIMA PO RECEPTU DEJANA MILIĆEVIĆA ĆE VAS ODUŠEVITI: Poznati fotograf daje savet za izdašan nedeljni ručak (FOTO)

Tradicionalno jelo koje svi obožavaju.

04.11.2023 11:01

PASULJ SA SUVIM REBRIMA PO RECEPTU DEJANA MILIĆEVIĆA ĆE VAS ODUŠEVITI: Poznati fotograf daje savet za izdašan nedeljni ručak (FOTO)
ST/Petar Divac, Shutterstock

Danas smo svi mi opterećeni manje-više zdravom ishranom i svim onim što nam stručnjaci preporučuju, međutim, činjenica je da se nekada najukusniji obrok karakteriše kao "nezdrav".

Fotograf Dejan Milićević je za portal "Srećna republika" otkrio da je kao dečak voleo sve što je nezdravo kada je hrana u pitanju i to je i kasnije ostala praksa kod njega. Iako se mnogo ne opterećuje time šta jede, ne broji kalorije, niti razmišlja šta namirnice sadrže i koja je sve to "kombinacija", međutim, kada su u pitanju neke prilike Milićević otkriva da je na posebnom režimu i da pazi šta jede, a to je u slučaju kada se priprema za neki događaj. U svakom drugom slučaju, kako kaže, "greši" kao i svi što se tiče hrane. Budući da vodi zdrav način života i ne puši i ne pije, tako nešto može i da dozvoli sebi.

Jedno od omiljenih jela mu je musaka koja ga podseća na detinjstvo i na bakinu kuhinju, ali ništa manje ne zaostaje za njom i pasulj, pa je i nama otkrio recept koji rado koristi.

Sastojci:

  • 450 g pasulja
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • jedan struk praziluka
  • 2 lovorova lista
  • 300 g suvog mesa (krto ili rebra)
  • kašičica crvene mlevene paprike
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • jedna kašika začina
  • 2 kašike brašna
  • 30 ml ulja
  • so po ukusu
  • 10-ak zrnca kima

 

Priprema:

Očistiti pasulj, oprati i potopiti gau hladnu vodu uveče, pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri pa kuvati desetak minuta, a onda procediti vodu ali ne bacati je. Pasulj naliti sa toplom vodom, iseckati sitnije glavice crnog luka, pa dodati pasulju, dodati i dva lovorova lista kao i očišćene i prethodno naseckane šargarepe, luka i praziluka i sve to dodat pasulju. Kuvati oko sat i po do dva, u zavisnosti od vrste pasulja  neki se kuvaju brže, drugi ne. Ukoliko je potrebno dodajte još tople vode, svaki put kada je to neophodno i u zavisnosti od toga koliko želite da vam je pasulj gust. Kada je pasulj skuvan napraviti zapršku. U tiganj dodati ulje, zagrejati ga pa dodati brašno koje propržite ali pazite da vam ne izgori. Prohladiti pa dodati mlevenu papriku, sve to dobro promešati pa dodati u pasulj. Na kraju dodati suvi začin, biber i kim (koji pomaže kod nadimanja) probati i ako je potrebno po želji dodati još malo soli i začina. Kuvati još 5 minuta i isključiti. Prijatno.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)