Tetka Saveta

EVO KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJE PECKANE PAPRIKE U TEGLI: Domaća zimnica koja je odličan dodatak svakom jelu

Tajna ukusa je u belom luku.

16.10.2023 14:00

EVO KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJE PECKANE PAPRIKE U TEGLI: Domaća zimnica koja je odličan dodatak svakom jelu
shutterstock.com

Zimnica se već uveliko sprema u domovima širom Srbije, a paprika je omiljen sastojak svake. Bilo da je volite pečenu, prženu ili pripremljenu na neki drugi način, ona je odličan dodatak svakom jelu.

Srećna Republika otkriva kako da napravite najbolje peckane paprike u tegli u kojima ćete uživati tokom hladnih jesenjih i zimskih dana.

Sastojci:

  • 6 kg paprika
  • 1 šoljica esencije
  • 1 kesica konzervansa
  • 1 kesica vinobrana
  • 300 g šećera
  • 150 g soli
  • malo bibera u zrnu
  • malo belog luka
  • 1 kg šargarepe

Priprema:

Paprike očistiti od semena i malo pecnuti na ringli. Staviti ih u plastičan sud i pokriti kuhinjskom krpom. Esenciju, konzervans, vinobran, šećer i so dobro izmešati. U veći sud ređati paprike, preliti mešavinom i tako redom, dok se ne utroši materijal. Ostaviti da odstoji 24 sata. Ređati paprike u tegle i staviti po malo šargarepe, belog luka i bibera u zrnu. Preliti mešavinom i zatvoriti tegle.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)