Jela sa mesom

RECEPT ALEKSANDRE GUDELJ ZA NEDELJNI RUČAK: Pohovane šnicle sa cveklom koje obožavaju i mališani (FOTO)

Popularna voditeljka za svoje najmilije priprema razne đakonije, ali najviše uživaju u mesu.

13.10.2023 10:01

RECEPT ALEKSANDRE GUDELJ ZA NEDELJNI RUČAK: Pohovane šnicle sa cveklom koje obožavaju i mališani (FOTO)
ATAImages, Republika.rs

Voditeljka Aleksandra Gudelj (38) odlično postiže sve. Ona je uspešna voditeljka, voljena supruga, kao i mama troje dece. Poznato je da obožava da kuva, ne drži nikakve dijete, a za izgled može da zahvali dobroj genetici i neprestanom trčanju za mališanima. Na njenoj trpezi često se nađe mnogo đakonija, a treba imati u vidu da ima troje dece i još više kućnih ljubimaca.

Aleksandra uvek ističe kako uživa u kuvanju za supruga Veljka i sve ostale ukućane. Kuva iz srca, odokativno i bez preciznih recepata, a deca obožavaju sve njene specijalitete. Kada je u žurbi, najradije bira da ispohuje meso, a najradije ga posluži uz cveklu.

Srećna Republika donosi vam Aleksandrin recept za nedeljni ručak od pohovanih šnicli.

Sastojci:

  • 400 g svinjskih šnicli
  • kašičica soli
  • polovina kašičice bibera
  • 2 jaja
  • oko 150 g brašna
  • oko 100 g prezli
  • ulje za prženje

Priprema:

Meso isprati pod hladnom vodom, pa izlupati šnicle tučkom za meso. Posoliti ih i pobiberiti. Pripremiti tri posude i to za brašno, prezle i jaja. Jaja dobro umutiti viljuškom. Tiganj zagrejati na onoliko ulja koliko je potrebno da bi pokrilo šnicle.

Šnicle provući kroz brašno, umućena jaja i prezle, pa otresti višak. Kad se ulje zagreje, smanjiti temperaturu, pa pržiti šnicle nekoliko minuta sa svake strane, do zlatno-žute boje. Okretati ih u toku prženja nekoliko puta. Na kraju ih stavite na ubrus kako bi upio višak ulja. Aleksandra volim da ih servira uz cveklu, a deca ih obožavaju.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)