Voditeljka Aleksandra Gudelj (38) odlično postiže sve. Ona je uspešna voditeljka, voljena supruga, kao i mama troje dece. Poznato je da obožava da kuva, ne drži nikakve dijete, a za izgled može da zahvali dobroj genetici i neprestanom trčanju za mališanima. Na njenoj trpezi često se nađe mnogo đakonija, a treba imati u vidu da ima troje dece i još više kućnih ljubimaca.
Aleksandra uvek ističe kako uživa u kuvanju za supruga Veljka i sve ostale ukućane. Kuva iz srca, odokativno i bez preciznih recepata, a deca obožavaju sve njene specijalitete. Kada je u žurbi, najradije bira da ispohuje meso, a najradije ga posluži uz cveklu.
Srećna Republika donosi vam Aleksandrin recept za nedeljni ručak od pohovanih šnicli.
Sastojci:
- 400 g svinjskih šnicli
- kašičica soli
- polovina kašičice bibera
- 2 jaja
- oko 150 g brašna
- oko 100 g prezli
- ulje za prženje
Priprema:
Meso isprati pod hladnom vodom, pa izlupati šnicle tučkom za meso. Posoliti ih i pobiberiti. Pripremiti tri posude i to za brašno, prezle i jaja. Jaja dobro umutiti viljuškom. Tiganj zagrejati na onoliko ulja koliko je potrebno da bi pokrilo šnicle.
Šnicle provući kroz brašno, umućena jaja i prezle, pa otresti višak. Kad se ulje zagreje, smanjiti temperaturu, pa pržiti šnicle nekoliko minuta sa svake strane, do zlatno-žute boje. Okretati ih u toku prženja nekoliko puta. Na kraju ih stavite na ubrus kako bi upio višak ulja. Aleksandra volim da ih servira uz cveklu, a deca ih obožavaju.
Prijatno!
Komentari (0)