Jela bez mesa

Turski hleb: Teško ćete mu odoleti

Sa ovim receptom lako ćete spremiti ukusne turske hlepčiće

12.02.2022 08:00

Turski hleb: Teško ćete mu odoleti
YouTube/printscreen

Mnogi se pitaju kako u Turskoj prave tako ukusne hlepčiće u koje stavljaju kebab ili neki drugi specijalitet.

Uz ovaj recept, ni vama neće biti problem da ih napravite i poslužite uz ćevape ili pohovano meso.

Budite sigurni da će se svi oduševiti sa ovako ukusnim hlebom.

Sastojci:

300 mililitara tople vode

300 mililitara toplog mleka

10 grama suvog kvasca

20 grama šećera

840 grama brašna

1 kašičica soli

Za premazivanje:

50 grama maslaca

Malo peršuna

Priprema:

Kvasac rastvorite u malo tople vode sa šećerom i kada nadođe, pomešajte ga sa brašnom u koje ste dodali so. U sve to dodajte mleko i mesite dok se masa ne ujednači.

Od testa napravite male loptice i svaku razvucite oklagijom kako biste oblikovali male lepinjice. Testo ostavite malo da naraste.

 

Tako razvučene lepinjice prebacite u zagrejan tiganj i pecite na srednjoj temperaturi, od pet do sedam minuta.

Kada su obe strane pečene, lepinjice premažite mešavinom maslaca i peršuna.

Komentari (0)