Mnogi se pitaju kako u Turskoj prave tako ukusne hlepčiće u koje stavljaju kebab ili neki drugi specijalitet.
Uz ovaj recept, ni vama neće biti problem da ih napravite i poslužite uz ćevape ili pohovano meso.
Budite sigurni da će se svi oduševiti sa ovako ukusnim hlebom.
Sastojci:
300 mililitara tople vode
300 mililitara toplog mleka
10 grama suvog kvasca
Možda vas zanima…
20 grama šećera
840 grama brašna
1 kašičica soli
Za premazivanje:
50 grama maslaca
Malo peršuna
Priprema:
Kvasac rastvorite u malo tople vode sa šećerom i kada nadođe, pomešajte ga sa brašnom u koje ste dodali so. U sve to dodajte mleko i mesite dok se masa ne ujednači.
Od testa napravite male loptice i svaku razvucite oklagijom kako biste oblikovali male lepinjice. Testo ostavite malo da naraste.
Tako razvučene lepinjice prebacite u zagrejan tiganj i pecite na srednjoj temperaturi, od pet do sedam minuta.
Kada su obe strane pečene, lepinjice premažite mešavinom maslaca i peršuna.
Komentari (0)