Palačinke su omiljena poslastica bar svakog drugog čoveka u Srbiji. Zato, imamo recept koji će vas oduševiti, sa malim izmenama od klasičnog. U pitanju je testo za jogurt palačinke koje se od standardnog razlikuje po dodavanju jogurta i palente u smesu. One se mogu jesti kao slane, ali i kao slatke, slično kao obične.
Sastojci:
- 1 jaje
- 3 kašike grčkog jogurta
- so po ukusu
- pola kašike šećera
- 2 kašike palente
- pola kašičice praška za pecivo
- 5 kašika brašna
- voda po potrebi
Priprema:
Potrebno je da se dobija gušća smesa nego za palačinke. Prvo u činiju razbijete jedno jaje, zatim dodate sve ostale sastojke i dobro sjedinite testo. Zatim, da bi testo bilo kvalitetno morate ostaviti da stoji jedno pet minuta. Smesa treba da bude gušća nego za obične palačinke, zato ćete koristiti vodu. Umesto obične vode možete da koristite i kiselu vodu, a dodajte po osećaju. Imajte na umu da smesa treba da bude gušća. Uzmite kutlaču i spremite se za prženje.
Stavite ulje ili puter u tiganj da se greje, a onda kada je vrelo dodajte kašiku smese. Nakon minut, dva kada se jedna strana zapekla, okrenite i pecite oko minut sa druge strane.
Stavite na ubrus da se ocede od viška masnoće. Odlične su u slanoj varijanti, ali se mogu jesti i kao slatke, jer su podjednako ukusne.
Da li ste nekada do sad spremali jogurt palačinke?
BONUS VIDEO:
Komentari (0)