Jela bez mesa

PAPRIKE SA SIROM: Zdravo i lagano jelo koje svi vole

Pripremaju se brzo i lako.

05.06.2024 08:02

PAPRIKE SA SIROM: Zdravo i lagano jelo koje svi vole
Shutterstock

Paprike su izuzetno zdrave i prema savetu nutricionista treba ih jesti što češće. Prepune su vitamina C, jačaju imunitet i čuvaju organizam od bolesti. paprike su vrlo su zahvalne za pripremu i mogu se napraviti brojna preukusna jela od ovog povrća. Uostalom, ko ne voli punjene paprike, one u turšiji ili salati, paprike sa sirom... 

Ovo lagano, a preukusno jelo se priprema vrlo brzo, a mogu da ga naprave i početnici u kuhinji. Deca su posebno ljubitelji ovog slasnog zalogaja. Može da se posluži za ručak kao prilog ili za večeru. Sve što vam je potrebno je nekoliko svežih paprika, malo sira i jaja.

Srećna republika vam donosi recept za parike sa sirom koje će vam se sigurno dopasi i koje ćete uvek pripremati na ovaj način.

Sastojci:

  • 10 komada paprika srednje veličine
  • 4 jaja
  • 500 g sira
  • So po potrebi

Priprema:

Paprike operite i očistite ih od semenki. U dubljoj posudi umitite jaja, dodajte sir i ako je potrebno malo dosolite, mada najčešće nije potrebno zbog slanosti sira. Paprike napunite sirom, zatvorite sa peteljom i poređajte u podmazan pleh. Sve pecite 15 do 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Služite toplo, može kao predjelo, poseban obrok ili kao dodatak uz glavno jelo. 

Ako imate paprike babure bez brige i njih možete pripremiti sa sirom. Trik je samo da ih presečete na pola, poređate u podmazan pleh, nafilujete sirom i isprečete. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)