Jela bez mesa

BRZINSKI RUČAK ZA SAMO 200 DINARA: Pohovani kupus neobično i ukusno jelo za celu porodicu

Kupus je izuzetno zdravo povrće visoke nutritivne i niske kalorijske vrednosti.

11.10.2023 14:00

BRZINSKI RUČAK ZA SAMO 200 DINARA: Pohovani kupus neobično i ukusno jelo za celu porodicu
shutterstock.com

Sezona kupsa je vreme kada možete napraviti brojne specijalitete od ovog povrća. Kups se u Srbiji najčešće priprema kao varivo sa i bez mesa pod imenom sladak kupus, jede se kao kao salata, a das je i vreme kad se kiseli kupas za zimu za sarme i podvarak.

Kupus je izuzetno zdravo povrće visoke nutritivne i niske kalorijske vrednosti bogato dijetetskim vlaknima, vitaminom C , kalijumom, gvožđem, magnezijumom, kalcijumom... Prilikom kupoivine kupusa na pijaci ili u supermarketu obratite pažnju da nema velika rebra i da ima tanko lišće savijeno u tvrdu glavicu. Kod nas se koristi uglavnom beli, a nešto manje crveni kupus.

Srećna republika vam donosi neobičan recept za pohovani kupus. U pitanju je brzinski ručak za samo 200 dinara a ukusno jelo za celu porodicu.

Shutterstock

Kupus može da se pripremi na razne načine

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa
  • 3 jajeta
  • 50 g pavlake ili grčkog jogurta
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 3 kašike brašna

Priprema:

Kupus operite i isecite na pola. Svaku polovinu isecite na više debljih delova koje blanširajte u ključaloj i posoljenoj vodi dva do tri minuta. U posebnoj posudi umutite jaja sa malo soli i bibera, dodajte pavlaku ili grčki jogurt, skrob i brašno. Smesu dobro sjedinite, pa uvaljajte kupus i pržite na zagrejanom ulju. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)