Popara je idealan doručak ili večera ukoliko imate zalihe hleba, a prženice vam se više ne jedu. Samo je još neophodno da imate sir i mleko i eto vam pravog tradicionalnog doručka koje su obožavale naše mame i bake.
Sastojci:
- pola hleba od prethodnog dana
- 300 g belog sira
- 500 ml mleka
- 2 kašike putera/maslaca ili maslinovog ulja
- soli po ukusu
Priprema:
U dublju šerpu sipati malo vode, tek da pokrije dno, dodati mleko, hleb iskidan na manje komade i sir. Sve dobro sjediniti i staviti na ringlu (na vatru srednje jačine), da ne bi zagorelo i kuvajte stalno mešajući. Kada hleb omekša i svi sastojci se dobro sjedine dodajte 2 kašike maslinovog ulja, koje mu može dati zaista poseban ukus, ili margarin. Ukoliko ga imate u kući, pojedine domaćice savetuju dodavanje kajmaka. Na taj način ćete dobiti pravi obrok za gurmane. Sve dobro promešajte i sklonite sa vatre.
Ako je potrebno, dodajte malo soli.
Servirajte toplo!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)