Jela bez mesa

POPARA PO SPECIJALNOM RECEPTU: Možda se čini jednostavnim, ali ovo jelo možda niste probali spremljeno s jednim posebnim sastojkom!

Ona je idealna za doručak, ali se i te kako može konzumirati i za večeru, a obožavaće je vaši najmlađi ukućani.

25.11.2022 08:01

POPARA PO SPECIJALNOM RECEPTU: Možda se čini jednostavnim, ali ovo jelo možda niste probali spremljeno s jednim posebnim sastojkom!
Foto: Shuttersock

Popara je idealan doručak ili večera ukoliko imate zalihe hleba, a prženice vam se više ne jedu. Samo je još neophodno da imate sir i mleko i eto vam pravog tradicionalnog doručka koje su obožavale naše mame i bake.

Sastojci:

  • pola hleba od prethodnog dana
  • 300 g belog sira
  • 500 ml mleka
  • 2 kašike putera/maslaca ili maslinovog ulja
  • soli po ukusu

Priprema: 

U dublju šerpu sipati malo vode, tek da pokrije dno, dodati mleko, hleb iskidan na manje komade i sir. Sve dobro sjediniti i staviti na ringlu (na vatru srednje jačine), da ne bi zagorelo i kuvajte stalno mešajući. Kada hleb omekša i svi sastojci se dobro sjedine dodajte 2 kašike maslinovog ulja, koje mu može dati zaista poseban ukus, ili margarin. Ukoliko ga imate u kući, pojedine domaćice savetuju dodavanje kajmaka. Na taj način ćete dobiti pravi obrok za gurmane. Sve dobro promešajte i sklonite sa vatre. 

Ako je potrebno, dodajte malo soli. 

Servirajte toplo!

BONUS VIDEO: 


Komentari (0)