Jela bez mesa

MORATE PROBATI ZAPEČENI KROMPIR SA SIROM, MLEKOM I PAVLAKOM: Ručak spreman za tili čas, oduševiće i najizbirljivije goste

Savršen recept za ukusan ručak ukoliko nemate mnogo vremena koje biste proveli u kuhinji.

bySrećna republika

01.11.2022 13:48

MORATE PROBATI ZAPEČENI KROMPIR SA SIROM, MLEKOM I PAVLAKOM: Ručak spreman za tili čas, oduševiće i najizbirljivije goste
Foto: Shuterstock, Dr Milk

Ukoliko nemate mnogo vremena da provedete u kuhinji kako biste spremili ručak, donosimo vam savršen recept za ukusno jelo, koje se, pre svega, veoma brzo sprema i za njega vam nije potreban veliki broj sastojaka. Dovoljno je da u kući imate krompir, Dr Milk mleko, Dr Milk sir i Dr Milk kiselu pavlaku i užitak je zagarantovan. Ovo jelo, budite sigurni, oduševiće i one najizbirljivije goste.         

Sastojci: 

  • 4 do 5 komada krompira 
  • 150 g Dr Milk sira
  • 2 pune kašike Dr Milk kisele pavlake 
  • 2 kašike brašna
  • 300 ml Dr Milk mleka
  • 20 g maslaca
  • 2 do 3 kuvana jaja
  • 100 grama narendanog kačkavalja
  • so, ulje, biber, muskatni oraščić

Priprema: 

Najpre oljušiti krompir i skuvati ga u jednoj većoj šerpi, a nakon što je dobro pripremljen, izgnječiti ga, a onda mu dodati Dr Milk sir, Dr Milk pavlaku, biber i, po ukusu, soli. S druge strane u tiganju na malo margarina i ulja propržiti brašno, a zatim mu dodati Dr Milk mleko. Neophodno je sipati ga lagano i sve vreme mešati, a na kraju dodati muskatni oraščić. Za to vreme na drugoj ringli skuvajte jaja. 

Pre nego što vaše jelo stavite na pečenje, na dno pekača ili pleha poređajte tvrdo kuvana jaja koja ste prethodno rasekli na polovine, tako da žumance bude okrenuto ka gore. Preko njih sipajte smesu od krompira, pa u njoj napraviti rupe viljuškom. Sve preliti sosom od mlečnih proizvoda, a zatim po vrhu pospite narendan kačkavalj.  

Pecite na 200 stepeni Celzjusovih pola sata. 

Uživajte! 

Komentari (0)