Horoskop

ŠTA NAS ČEKA DO KRAJA GODINE: Prognoza za svaki znak zodijaka

Lavovi će morati da se nauče mudrosti i taktičnosti, Blizanci da ne srljaju u ljubavne avanture, a Škorpije da po svaku cenu obuzdaju svoj poriv za osvajanjem, posebno u periodu pomračenja Sunca 25. 10 u njihovom znaku

10.08.2022 20:00

ŠTA NAS ČEKA DO KRAJA GODINE: Prognoza za svaki znak zodijaka
Pixabay.com

Ova 2022. godina je prilično je burna i nepredvidiva, a sudeći po prognozama astrologa tako će se nastaviti i do kraja godine. Energija promena i rušenje svega starog i istrošenog će se nastaviti, ali to ne treba da vas brine jer je svaki kraj zapravo novi početak. Mnoge znakove očekuju brojna iskušenja posebno na ljubavnom planu, a savet zauzetima je da se uzmu u pamet i ne srljaju jer će platiti previše visoku cenu.

Srećna republika donosi prognozu za svaki znak zodijaka i šta može da očekuje do kraja ove godine.

OVAN

Foto: Shuttestock

 

LJUBAV: Ovnovima je uvek teško kad treba da obuzdaju svoj vatreni temperament, ali verovali ili ne u mesecima koji dolaze bićete smireniji, veseliji i otvoreni prema ljudima oko vas. Na ovaj način ćete sebi otvoriti mnoga vrata kad je ljubav u pitanju i vrlo brzo više nećete biti sami i usamljeni. Posebno povoljan period za ljubav je od 12.8. do 6.9., a ako ne iskoristite ovaj trenutak ljubavna sreća će vam se ponovo nasmešiti od 17.11. do 11.12. Zauzeti Ovnovi mogu da odahnu jer su nesuglasice sa partnerom iza njih i sad mogu da uživaju u mirnoj porodičnoj luci.

POSAO: Pred vama je period velikih mogućnosti i imaćete podršku neba za rast i napredovanje. Malo olabavite kriterijume jer nekad suviše podignete lestvicu što nije dobro. Dobro otvorite oči i uši jer neke informacije koje su važne za vašu karijeru mogu potpuno neočekivano i na čudan načni doći do vas. Od 29.10. Jupiter će tranzitirati kroz vaš znak što vam otvara obilje prilika i vreme da uberete plodove svog marljivog rada.

SAVET: Ne trčite pred rudu već sagledajte situaciju malo šire pre nego što burno reagujete. Postoji mogućnost da će vas razočarati neki blizak prijatelj, ali je najbolje da to odmah otpustite i ne mučite sebe. Vrlo brzo ćete shvatiti da je ta osoba na gubitku zato što vas više nema među prijateljima, a shvatiće i vaš bivši prijatelj.

BIK

Foto: Shuttestock

 

LJUBAV: Zauzeti Bikovi mogu da budu spokojni. Nastavlja se miran porodični život, a jedino ko može uneti nemir ste vi. Pomračenje sunca 25. 10. doneće vam iskušenja i neočekivane nove ljude u vaš život. Sve će se odigrati munjevitom brzinom i odjednom ćete se osećati kao na ivici ponora jer ćete morati da donesete krupne odluke koje će vam u potpunosti promeniti život. Pre nego što bilo šta uradite, dobro razmislite vredi li to novo, koliko god slatko bilo, da srušite sve što ste godinama gradili. Ovo ne važi za slobodne Bikove kojima se preporučuje da se trgnu i pokrenu jer novine koje vas očekuju na ljubavnom planu i poznanstva će preokrenuti vaš život na bolje. Dani dobri za ljubav su od 6.9. do 30.9. i od 11.12. do kraja godine.

POSAO: Sve do pred kraj leta moraćete da balansirate između starog posla i novih mogućnosti, ali već sa prvim danima jeseni znaćete šta vam je činiti. Posebno primamljivo zvuči posao u kome treba da objedinite svoje iskustvo, tradiciju i nove tehnologije, a takav posao bi za vas bio pun pogodak. Vodite računa samo kad se dogovarate o plati za novi posao i ne nasedajte na prazne priče i nerealne cifre jer je to siguran znak da neko pokušava da vas prevari.

SAVET: Ne brzajte sa promena i krupnim životnim odluka posebno što i sami znate da niste skloni takvom ponašanju i razmišljanju. Što bi rekao naš narod:“ Tri puta meri jednom seci“.

BLIZANACI

Foto: Shuttestock

 

LJUBAV: Lepršavi Blizanci navikli su da lete sa cveta na cvet pa će u svom stilu nastaviti i u ovom periodu kad je ljubav u pitanju. Slobodnim Blizancima se stalno nudi nešto površno, na brzinu na jednu noć, ali se vi nećete buniti i razmišljaćete u svom stilu daj šta daš. Zauzeti Blizanci će imati problem da smire svoj lepršavi karakter posebno kad je toliko iskušenja na dohvat ruke. Vodite računa da ne bude po onoj narodnoj „ko hoće veće izgubi iz vreće“. Neuobičajeno dug boravak Marsa u vašem znaku (od 21. 08 do kraja godine) dodatno će vas okuražiti da isprobate svoje zavodničke moći ali se ne igrajte vatrom. Iako ste naučili da dobro skrivate svoje tajne one bi ovog puta mogle biti neočekivano otkrivene što bi vas skupo koštalo. Bolje se okrenute partneru i potrudite se da se oseća sigurno u vašem zagrljaju. I bez nepotrebnih svađa. Dobar period za ljubav za vas je od 30.9. do 24.10.

POSAO: Period do kraja godine doneće vam nove mogućnosti kad je posao u pitanju. Na vama je da pametno iskoristite ono što se otvara ili nudi a dalje će sve zavisiti od vas. Kad 21. 08. Mars uđe u vaš znak imaćete utisak da vam to daje dodatnu snagu i da možete da radite za dvoje. Pazite samo da ne preterate jer to neće biti dobro za vaše zdravlje. Jupiter i Neptun u vašoj prirodnoj 10. kući ukazuje na moguće zablude pa se potrudite da sa nadređenima imate čist račun i da otklonite moguće nejasnoće.

SAVET: Ne preterujte ni u čemu već pokušajte da pronađete zlatnu sredinu posebno kad je hrana u pitanju. Slušajte svoj organizam i sve že biti u redu.

RAK

Foto: Shuttestock

 

LJUBAV: Dragi Rakovi konačno možete da odahnete. Brojni problemi i nesuglasice koje ste imali sa partnerom su iza vas i konačno ulazite u mirniji period. Ovo je trenutak da se zagledate u sebe i shvatite šta je to što vi želite. Pokušajte, mada znam da je to vama teško, da svoje potrebe stavite na prvo mesto i to saopštite partneru na fin način onako kako vi umete i sve vaše želje će biti uslišene. Slobodni Rakovi koji su kojim slučajem i dalje sami treba više da izlaze i otvore se prema ljudima i ljubav će vas naći. Budite to što jeste, verujete svom srcu i sopstvenoj proceni i nećete pogrešiti. U vreme pomračenja Sunca 25. 10. može vam se vratiti neko iz prošlosti, ali ne nasedajte na taj trik. Lepo je opraštati ali nema potrebe da ponovo prolazite kroz golgotu jer bivši partner nema ništa novo da vam ponudi. Bolje se okrenite ka novim poznanstvima jer vas tu čeka sreća. Dobri dani za ljubav su oko sredine avgusta i ponovo od 24.10 do 17.11.

POSAO: Ukazaće vam se prilika da odete na profesionalno usavršavanje i tu šansu nemojte propustiti. To će vam pružiti priliku ne samo za nova profesionalna poznanstva već i za bolje i plaćenije radno mesto. Bez obzira kojim se poslom bavite svako usavršavanje dobro dođe i podiže vašu cenu. Imate dobre predispozicije za saradnju sa inostranstvom i to iskoristite možda za neki dobar posao u stranoj firmi koja posluje i kod nas.

SAVET: Krv, znoj i suze su iza vas, a svakim danom ćete osećati kako se nešto oslobađa i otvara. Budite budni i spremno dočekajte nove šanse jer ste to zaslužili. Ne pokušavajte da fascinirate nekog tako što ćete se pretvarati da ste neko drugi to vam neće proći već budite  to što jeste.

LAV

Foto: Shuttestock

 

LJUBAV: Ljubavni život i sve što se tiče emocija biće u fokusu Lavova u narednom periodu. Budite zreli, ozbiljni i otvoreni za kompromise. Iskušenja s kojima se budete sretali zahtevaće od vas mudrost i taktičnost pa pokušajte po svaku cenu da izbegnete nametanje sopstvenog mišljenja kako vi to inače volite. Ovo se odnosi i na slobodne i zauzete Lavove koji su inače skloni despotskom ponašanju u sopstvenoj porodici što vam u ovom periodu može doneti samo nepotrebne glavobolje. Ukoliko budete uvažavali mišljenje druge strane bićete prijatno iznenađeni pažnjom partnera koga često zapostavljate zarad sopstvenih potreba. Najbolji svate za vas, kad je ljubav, u pitanju je „strpljiv-spasen“ i to će vam se višestruko isplatiti. Dobri dani za ljubav su od 12.8. do 6.9. i ponovo od 17.11. do 11.12.

POSAO: Ukoliko imate svoju firmu i posao zavisi samo od vas možete biti mirni jer ćete, kao i obično, sve konce držati u svojim rukama. Ukoliko imate šefa koji budno motri na vas ne pokušavajte da nametnete svoje mišljenje i kako vi sve bolje znate jer će vam se sve to obiti o glavu. Vaš šef nije ni malo naivan i iskoristiće svoj položaj da vas se reši. Nemojte mu to dozvoliti. Biće dana kad ćete imati podršku ali i trenutaka kad će vas svi ostaviti na cedilu da sami rešavate probleme kako znate i umete. Iako će vas to žestoko iznervirati shvatite to kao šansu da pokažete šta znate i umete jer će doći i do ušiju vlasnika firme koji će biti voljni da vam pruže šansu na nekoj rukovodećoj poziciji.

SAVET: Čuvajte se stresa i pokušajte da pronađete način koji vam najviše prija da se rešite napetosti. Povedite računa o imunitetu, šetajte što više i razmišljajte pozitivno koliko god da vam se u trenutku učini da ste u bezizlaznoj situaciji.

DEVICA

Foto: Shuttestock

 

LJUBAV: Slobodnim Devicama planete pružaju mogućnost za početak nekih lepih ljubavnih priča, ali ćete vi živeti u iluzijama da možete bolje i više. Umesto da se zanosite romansom koja postoji samo u vašoj mašti, pokrenite svoj analitički um i shvatićete da vas iluzije neće odvesti nikud. Beg od realnosti je lep, ali ne preterujte posebno što niste neko ko se oslanja na maštarije. Zauzete Device biće pod stresom da sve bude besprekorno. Na poslu izgarate kod kuće držite sve pod konac i to vam uzima previše energije i vreme za san što će se neminovno odraziti na vaše zdravlje. Umesto toga, malo povucite ručnu. Neće biti smak sveta ako ne usisate kuću baš svaki dan ili se tu i tamo potkrade neka trunka prašine. Nikako da naučite da štedite sebe pa vam je posle kriv đavo kad završite bolesni. Zato pamet u glavu i usporite. Dobri dani za ljubav su od 6.9. do 30.9. i od 11.12., do kraja godine.

POSAO: Budite spremni na određena iskušenja kad su u pitanju odnosi sa kolegama. Verovatno ćete morati malo da se prilagodite novonastalim situacija i da realnije sagledate gde ste i šta radite. To što vi želite da bude sve savršeno i funkcioniše kao sat je lepo, ali ne možete očekivati da i drugi ljudi razmišljaju i rade isto kao vi. Biće i trenutaka kad ćete osetiti potrebu da pobegnete od svih i ukoliko imate priliku i mogućnost to i uradite. Vama će dobro doći da se resetujete a biće to i prilika da kolege shvate koliko je zahtevan posao kad niste uz njih.

SAVET: Tokom ovog perioda važno je da budete realni i da sagledavate činjenice. Manjak energije zbog Marsa u Blizancima u drugom delu godine možete da nadomestite češćim begom u prirodu ili kraća vikend putovanja koja će vas potpuno oporaviti.

VAGA

Foto: Shuttestock

 

LJUBAV: Drage Vage, vaše ljubavno nebo većinu vremena biće čisto i bez oblačka, a vi mirni. To što neće biti turbulencija i promena ne znači da neće biti ljubavi, naprotiv. Zauzete Vage će uživati više nego ikad uz partnera i jednostavno ćete se osećati voljeno i zaštićeno uz njega. Vaša veza će biti svakim danom sve čvršća i stabilnija. Čak i vi sami ćete u nekom trenutku biti iznenađeni koliko vam sve to prija. Umesto da opet nešto premeravate i vagate uživajte u svakom trenutku i ne mislite na sutra. Slobodne Vage će izlaziti ali će birati društvo za provod. Niste opterećeni pronalaskom partnera pošto-poto i to je dobro jer ne ide ništa na silu. Prepustite se sudbini ona ionako zna šta je nabolje za vas. Dobri dani za ljubav su od 30.9. do 24.10.

POSAO: Bićete u situaciji da ćete morati da promenite sopstveni pristup novcu. Bilo da je u pitanju promena načina na koji zarađujte ili ćete jednostavno morati da povedete računa da vam novac više ne klizi tako lako kroz prste, pa najčešće ni sami ne znate gde ste potrošili pare. Zapravo znate ali ne želite to da priznate ni sebi ni drugima. Dug boravak Marsa u Blizancu (od 21.8. do kraja godine) daće vam dodatni polet energiju i svaki povereni zadatak ćete izvršavati besprekorno. A vaši rezultati će biti primećeni i adekvatno novčano nagrađeni.

SAVET: Imaćete odlične tranzite planeta vezano za vaše zdravlje. Čak ia ako bude nekih sitnih problema sve će se rešiti na najbolji mogući način po vas. Bićete primer drugima kako treba održavati ravnotežu u životnim navikama.

ŠKORPIJA

Foto: Shuttestock

 

LJUBAV: Drage Škorpije, jesen je vaše vreme kad se najbolje osećate. Pomračenje Sunca u vašem znaku 25. 10. doneće vam iskušenja na ljubavnom planu. Zauzete Škorpije  osetiće jak poriv za osvajanjem ne misleći pri tome da li će i koliko time povrediti stalnog partnera. Ne zalećite se jer vam jedna takva avantura neće doneti ništa dobro, naprotiv. Imaćete posla sa osobom koja se neće libiti da vam uništi život zato je najbolje da taj dan ostanete kod kuće. Sve odluke odložite za nekoliko dana jer ćete tad sve videti jasnije. Slobodne Škorpije biće u svom osvajačkom pohodu i ništa ih neće zaustaviti da osvoje osobu koja im se već dugo dopada. Upotrebiti svoje čari i uspeh je zagarantovan. E sad, da li će ova veza uspeti ili vam sledi još jedno razočarenje biće jasnije već početkom novembra. Dobri dani za ljubav su od 24.10. do 17.11.

POSAO: Vama je posao stalno u fokusu pa se to neće promeniti. Ukoliko ste zaposleni, posao ćete odrađivati lako i rutinski a ostatak radnog vremena ćete utrošiti u proučavanje ljudi u vašem radnom okruženju. Više će vas zanimati ko je ko i kakav je nego sam posao. Ne očekujte podršku drugih u svom radu jer opozicioni Uran kao i dug boravak Marsa (od 21.8. do kraja godine) neće doneti ništa osim povremenih trzavica. Vama to nije previše važno jer se inače u poslu oslanjate samo na sebe i sopstvene procene. Više se posvetite deci i sopstvenom zdravlju a manje brinite za posao jer će tu ionako biti ionako kako vi želite i zamislite.  

SAVET: Čuvajte se stresa, opustite se uz dobro društvo u kafani zašto da ne. To je vaš izduvni ventil samo nemojte da preterujete sa alkoholom kako inače umete i sve biti dobro.

STRELAC

Foto: Shuttestock

 

LJUBAV: Nakon što ste definisali svoje ciljeve i znate šta želite, sad je vreme da krenete u potragu za istim. Budite spremni da to neće to ići tako brzo i lako kao što se nadate. Slobodni Strelčevi bi najradije poleteli da mogu ali dobro sagledajte činjenice i osobu na koju ste bacili oko da posle ne dođe do pada sa 7 neba i razočarenja. Izuzetno je važno da u ovom periodu imate realan odnos kako prema sebi, tako i prema drugoj strani. Zauzeti Strelčevi imaju osećaj da ih svrbe tabani i samo maštaju gde bi mogli da otputuju. Ukoliko odlučite da na taj put odete sa partnerom, to će biti pun pogodak, a vratićete se preporođeni i ponovo zaljubljeni do ušiju. Dobar period za ljubav je od 12.8. do 6.9. a posebno od 17.11. do 11.12.

POSAO: Verovatno ćete se malo ulenjiti jer će vas smarati svakodnevne obaveze. Umesto da se skoncentrišete na posao, vi ćete graditi kule i gradove u sopstvenoj mašti i kako bi bilo lepo da osvojite 7 na lotou i da više nikad ne morate da radite. Planete nagoveštavaju da nećete imati trzavice na poslu, ali ćete imati priliku da rešite stambeno pitanje. Važno je da sve dobro isplanirate i izračunate i nikako nemojte ići ni dinar više od onoga što možete da platite. Svako prekoračenje zacrtanog budžeta vrlo brzo će vam se obiti o glavu zato vodite računa šta radite. I dobro proverite sve i 3 puta ako treba pre nego što potpišete bilo kakve papire i ugovor za kupovinu nekretnine.

SAVET: Bićete u iskušenju da preterujete bilo da je u pitanju rasipanje novca, previše alkohola i suviše slobodno ponašanje. Svedite to na minimum jer vam je samodisciplina u ovom trenutku preko potrebna.

JARAC

Shutterstock

 

LJUBAV: Kao i uvek vi tačno znate šta želite i bez obzira na iskušenja idete zacrtanom putanjom samo napred. Za slobodne Jarčeve ne postoje neosvojive tvrđave, samo loši osvajači, a vi to svakako niste. Osoba na koju ste bacili oko nije ni svesna da je već u vašim rukama i da je samo pitanje dana kad ćete zabeležiti i tu pobedu. Zauzeti Jarčevi već duže vremena se ne osećaju dobro u sopstvenoj koži i prosto se pitaju kako su se uopšte našli u toj situaciji. Ljudi i okolnosti se menjaju i toga morate biti svesni. Očekujte neočekivano ali dobro po vas. Nemojte tvrdoglavo da odbijate da pogledate istini u oči već mirno prihvatite promene jer će to na kraju biti dobro za vas. Dobri dani za ljubav su od 6.9. do 30.9. i od 11.12. do kraja godine.

POSAO: Svesni ste da ste postigli mnogo u životu, ali neumorno nastavljate ka novim poslovnim vrhovima koji vas neumoljivo privlače. Probleme na koje budete nailazili na tom putu rešavaćete malo drugačije nego ranije jer ste svesni da morate da menjate način i sredstva kako biste se dočepali onoga što želite. Tu vam može pomoći vaša kreativnost u poslu i prefinjeni rad koji će vam otvoriti potpuno nove vidike kad je posao u pitanju. Biće ovo vreme svojevrsne profinjene nadogradnje za koju ste odavno ispunili uslove. Ne treba ni reći da ćete uživati.

SAVET: Ništa vas neće mučiti i imate podršku planeta za sve što započnete. Povremeno ćete osećati zamor, ali uz vašu unutrašnju stabilnost to će biti zanemarivo.

VODOLIJA

Foto: Shuttestock

 

LJUBAV: Pred vama je period kad će vam ljubav biti u drugom planu jer ćete morati da mislite na druge stvari. Zauzete Vodolije ne treba da brinu, imaće ljubavi u izobilju u sopstvenom domu, a zaobići će vas i mnoga iskušenja. Jednom rečju, miran i stabilan period je pred vama. Slobodne Vodolije treba što pre da otpuste sve ono što nije valjalo i da pojedine ljude pošalju u prošlost gde im je mesto. Bilo je lepo dok je trajalo sad je vreme za nove prilike i poznanstva. Ne dozvolite sebi da vas okupiraju loše misli već potražite društvo vedrih i nasmejanih ljudi još kako će vam prijati. Dobri dani za ljubav za vas su od 30 9. do 24.10.

POSAO: Ovo je period koji donosi brojne prilike da promenite mnoge stvari u vašem poslu i karijeri. Otvaraju se lepe prilike za zaradu koje treba da iskoristite. Pomračenje Sunca 25. 10 desiće se u vašem prirodnom 10. polju karijere pa će to biti dani kad ćete morati reagovati na pametan način. Biće tu iskušenja i raznih promena unutar same firme koje vam se ni najmanje neće dopasti ali prihvatite to mudro kao neminovnost i nastavite dalje. Samo pamet u glavu, mirno i staloženo i sve će biti u redu.

SAVET: Izdržite s mirom i strpljenjem sve što vam bude dolazilo na put. Ostanite sabrani, a ako vam i naiđu loše ili tužne misli samo se setite one narodne: „Udri brigu na veselje” i odmah će vam biti lakše.

RIBE

Foto: Shuttestock

 

LJUBAV: Pred slobodnim Ribama se otvaraju lepe prilike za ljubav i sreću. Budite otvoreni i spremni da prigrlite ove šanse koje vam se posle dužeg vremena pojavljuju u životu. Bićete empatični i takve ljude ćete provlačiti sebi pa nemojte da se iznenadite kad budete shvatili da ste se našli oči u oči sa nekim ko je isti kao vi. Dobro slušajte sopstvenu intuiciju i ona će vam nepogrešivo reći kome možete da priđete, a koga da zaobiđete. Zauzete Ribe nastavljaju da plivaju u pravcu kojim im u potpunosti odgovara. Sitne čarke sa partnerom nisu ništa strašno i nemojte praviti dramu i zamišljati nešto čega nema. Imate svu njegovu ljubav i pažnju što vam je sto puta dokazao zato i vi imajte poverenja u njega i nemojte mu stalno disati za vrat. Dobri dani za ljubav su od 24.10 do 17.11.

POSAO: Sreća će vas pratiti i na poslu. Neki od vas će dobiti priliku da prošire svoja znanja ili da rade nešto što su oduvek želeli. Prihvatite sve izazove i dajte sve od sebe jer su moguća ostvarenja svih vaših poslovnih snova. Nemojte mnogo da se hvalite iako imate razloga već pustite druge da to čine. Nije isključeno da u narednom periodu dobijete neku nagradu ili priznanje za vaš dosadašnji rad što će vam dati krila da poletite. Samo nemojte previsoko da letite već nastavite da radite u istom tempu da vas svi oni koji su vas do juče hvalili ne počnu da vas kude i tvrde da ste se opustili. Dobro se pripremite za svaki poslovni zadatak i rezultati neće izostati.

SAVET: Povremeno ćete osećati pojačani umor, nesanicu i nervozu zato je neophodno da se redovno odmarate i spavate. Ležite na vreme i nemojte vileneti po kući do sitnih jutarnjih sati jer je kvalitet sna za vas presudan u ovom periodu. Sve ostalo je u najboljem redu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)