Vežbanje

SREĆNA I FIT SA 40 PLUS: Vežbe za lepe nadlaktice i tonirana ramena (VIDEO)

Fitnes instruktorka Lara Bojanić otkriva kako da zategnete i oblikujete ruke bez ijednog rekvizita i bez odlaska u teretanu.

02.11.2023 19:01

SREĆNA I FIT SA 40 PLUS: Vežbe za lepe nadlaktice i tonirana ramena (VIDEO)
Republika TV

Perimenopauza, odnosno menopauza i hormonske promene koje ih prate, zajedno sa fizičkom neaktivnošću odražavaju se tonus mišića. Stomak, ruke i butine su prvi „na udaru“, posebno ako posao kojim se bavimo zahteva dugotrajno sedenje.

Fitnes instrukorka Lara Bojanić za Srećnu republiku otkrila je pet vežbi pomoću kojih ćete zategnuti nadlaktice i tonirati ramena.

- Ove vežbe možete da radite u kućnom ambijentu, bez tegova i elastičnih traka, i da oblikujete ruke – kaže Lara.

Prema njenim rečima, vežbe bi trebalo raditi svakog drugog dana, a već posle dve nedelje videćete prve rezultate. Trening ne oduzima više od deset minuta, a benefiti su brojni; jer, osim izvajanih ruku, imaćete i bolje držanje, pa će vam garderoba lepše stajati.

- Kad izvodite vežbe, trudite se da vam leđa budu ispravljena, ramena blago povučena ka leđima, a ruke maksimalno istegnute. Svaku vežbu uradite u četiri serije od po 15 ponavljanja. Radite ih lagano, tako da osetite da su mišići nadlaktica i ramena angažovani. Između svake vežbe napravite pauzu od trajanju od jednog minuta – ističe Lara.

Na kraju treninga obavezno uradite vežbe istezanja da ne biste dobili upalu mišića.

Svakog četvrtka u 19 sati na Jutjub kanalu Srećne republike Lara će pokazivati vežbe namenjene damama starijim od 40 godina koje žele da steknu ili zadrže fit figuru, a ne stižu da idu u teretanu. Naravno, vežbe možete da radite i ako ste mlađi, a cilj vam je da dobro izgledate.

Laru Bojanić možete da zapratite na Instagramu.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)