Psihologija

PARTNER VAM JE SAOPŠTIO DA JE SANJAO DRUGU: Evo da li treba da se zabrinete! (FOTO)

Stručnjaci objasnili šta snovi o preljubi zapravo znače.

11.09.2023 20:01

PARTNER VAM JE SAOPŠTIO DA JE SANJAO DRUGU: Evo da li treba da se zabrinete! (FOTO)
Shutterstock

Sanjati prevaru je neprijatan i uznemirujući san. Obično se tumači kao strah od gubitka nekoga koga volimo. Međutim, trebalo bi da znate da je ovo vrlo čest san. Veruje se da je mnogo toga o čemu sanjamo tok naših podsvesnih misli. 

Nedavno istraživanje Amerisleep-a otkrilo je da skoro 30 odsto muškaraca i žena misli da san o prevari ukazuje na to da njihova ljubav prema trenutnom partneru bledi. Čak 23 odsto muškaraca je priznalo da je u poslednjih 12 meseci imalo snove u kojima su bili neverni svojoj partnerki ili su bili prevareni. Međutim, nema razloga za brigu, jer je stručnjak otkrio da takvi snovi mogu imati potpuno drugačije značenje.

shutterstock.com

Evo pravog razloga šta snovi vašeg partnera o drugoj ženi znače

- U svom istraživanju i iskustvu, otkrila sam da je glavni razlog zašto varate u svojim snovima zato što duboko u sebi osećate krivicu ili zabrinutost oko nečega što radite, što vam oduzima vreme koje bi trebalo da uložite u vezu - objasnila je Lauri Lovenberg, analitičarka snova i članica Međunarodne asocijacije za proučavanje snova.

Po mišljenju ove žene, kao i po rezultatima ispitivanja, ciljevi koje smo zacrtali, a koji nisu realizovani mogu da se manifestuju prevarom u snovima.

- Vaš san pokušava da vam kaže da vi zapravo varate sami sebe. Možda ste zacrtali da se u 2023. godini zdravo hranite, idete u teretanu ili napravite drastične promene u ponašanju i radu, ali niste realizovali ništa od toga. Takođe, možda se ne pridrižavate vaših moralnih vrednosti, kakvi god da su - objasnila je Lovenbergova, a o tome je pisao i San.

Pixabay

Iza sna o drugom partneru zapravo druga simbolika

Analitičari koju su se bavili tumačenjem snova navode kao treći uzrok sanjanja drugog partnera nezadovoljstvo trenutnim se*sualnim životom, dok je na četvrtom mestu anksioznost.

Snovi o prevari mogu otkriti istinske anksioznosti sa kojima se osoba suočava, kao što je ponavljanje prošlih obrazaca ponašanja u kojima ste bili prevareni ranije ili ste bili taj koji je prevaru izvršio - navodi Lovenbergova.

Analitičarka snova predlaže da shvatite šta je to što tražite ili osećate da vam u životu nedostaje i poradite na tome u praksi. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)