Prirodom do zdravlja

Jednostavan TRIK DA NAS VIŠE NE SVRBI: Spas od ujeda komaraca (VIDEO)

Ovaj trik momentalno zaustavlja svrab koji se javlja nakon ujeda komarca, a pokazali su ga francuski konobari jednoj baki iz Velike Britanije tokom njenog odmora sa unucima na jugu Francuske

03.08.2022 16:00

Jednostavan TRIK DA NAS VIŠE NE SVRBI: Spas od ujeda komaraca (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Baka iz Velike Britanije podelila je jednostavan, a vrlo učinkovit trik kako da sprečite svrab nakon ujeda komarca. Kako je objasnila, potrebno vam je samo malo tople vode i jedna obična metalna kašika. To je spas ukoliko pri ruci nemate neku mast ili sredstvo protiv ujeda komaraca.

Ovaj trik su joj pokazali francuski konobari nakon što im se požalila da su njenog unuka izujedali komarci i da ne zna šta da radi. Baka se inače ovog leta odmara sa porodicom i unucima na jugu Francuske.

Šta da radite?

Kako je objasnila u video snimku na Instagramu, komarci na jugu Francuske su još gori nego u Britaniji i prave velike probleme. Na mestu uboda najčešće se pojavljuje nesnosan svrab. Kod osetljivijih osoba nakon ujeda može doći do crvenila i otoka kože na mestu uboda što se dodatno pogoršava češanjem.

- Nakon što vas ujede komarac, mesto uboda izbrišite sa parčetom vate ili tkanine koju ste natopili u toplu vodu sa sapunicom. Potom na to mesto stavite kašiku koju ste zgrejali takođe u toploj vodi i držite neko vreme. Toplota će zaustaviti proteine koji izazivaju svrab. Ostaće vam crvenilo na mestu uboda, ali više neće svrbeti – objasnila je baka koja je ovaj trik primenila na svom unuku.

- Više ne svrbi je l’ da? – upitala je mališana koji je potvrdio da ga ruka gde ga je ujeo komarac više ne svrbi.  

Inače, za samo 2 dana ovaj njen video snimak pogledalo je gotovo 70.000 ljudi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)