Odrasli

TRPELA SAM NESNOSAN SVRAB, A LEKARI NISU MARILI! Kada su desni počele da mi krvare, otkrila sam strašnu istinu!

Majka kojoj su lekari rekli da “previše drami” bila je šokirana kada joj je dijagnostikovana strašna bolest.

09.04.2022 13:28

TRPELA SAM NESNOSAN SVRAB, A LEKARI NISU MARILI! Kada su desni počele da mi krvare, otkrila sam strašnu istinu!
Srećna republika

Kler Krosi (35) je bivša negovateljica iz Lurgana u Severnoj Irskoj. Njen život se u trenu promenio iz korena nakon što je počela da oseća naizgled bezazlene simptome. Portal Srećna Republika vam donosi neverovatnu priču ove hrabre mlade žene i njenu borbu za opstanak.

Naime, nakon što se već neko vreme osećala loše i patila od simptoma kao što su osip i osećaj iscrpljenosti, Kler je rešila da to prvo proveri na Internetu i vidi o čemu bi moglo da se radi. Bila je jako uznemirena kada joj je pretraga pokazala da možda ima leukemiju. Iz istih stopa je zakazala pregled u svom lokalnom domu zdravlja. Lekari se nisu složili sa njenom samodijagnozom, pa su joj propisali beta-blokatore i zakazali analize krvi za narednu nedelju.

Ipak, dva dana kasnije Kler se probudila i primetila da joj desni krvare, pa je nazvala obližnju bolnicu. Posavetovano joj je da dođe u hitnu pomoć, a kada su joj lekari tamo odradili testovi, imali su šta i da vide. Njene analize krvi su pokazale da ima akutnu mijeloidnu leukemiju. Ono što je najjezivije od svega, rečeno joj je da bi možda umrla da je čekala još dva dana na analize krvi, kako joj je prvobitno savetovano.

 - Imala sam neki osećaj da stvari nisu u redu. Ubrzo po dolasku u bolnicu, uzeli su mi krv na analizu. Rezultati su bili gotovi vrlo brzo, a kada su i doktor i medicinska sestra došli da razgovaraju sa mnom, znala sam da je ozbiljno. Savetovano mi je da odmah odem u Gradsku bolnicu u Belfastu i po dolasku su me dočekali lekar specijalista i medicinska sestra koji su me odmah primili i rekli mi da možda imam leukemiju. Plakala sam i prvo glupo pitanje koje sam postavila bilo je: „Hoću li izgubiti kosu?“ Razmišljala sam da će moje devojčice znati da sam stvarno bolesna ako ostanem bez kose, pa ću morati da im kažem istinu - rekla je sa tugom u glasu ova majka dvoje dece.

Lečenje hemoterapijom je započeto odmah, i od februara do septembra 2018. godine, ova mlada mama je išla na intenzivnu hemoterapiju, nakon čega su testovi pokazali u njenoj koštanoj srži više nema raka. Ipak, u decembru iste te godine je usledio novi udarac kada su dalji testovi otkrili da joj se leukemija vratila. Ona je bila podvrgnuta transplantaciji matičnih ćelija koje joj je donirala njena sestra Alison.

Pored toga, Kler je morala da bude u karantinu tri meseca dok je bila izložena zračenju celog tela i dok je primala injekcije hemoterapije. Pošto zbog zdravstvenog stanja nije u mogućnosti da radi, ona sada provodi vreme brinući se o ćerkama Lili (13) i Mejv (10) i redovno odlazi u bolnicu na kontrole, piše portal belfastlive.co.uk

 - Veoma sam zahvalna svima koji su mi pomogli i obezbedili mi više dragocenog vremena sa mojim devojčicama. 15. aprila se navršava tri godine od transplantacije. Ja taj dan zovem svojim drugim rođendanom, tako da tada punim tri godine. Postoji jedna stvar koju bih želela da kažem svima koji trenutno prolaze kroz put izlečenja od raka. Desiće vam se dani kada se osećate bolesno ili se možda osećate loše, tada pokušajte da ostanete pozitivni. Zapamtite da bez obzira koliko težak dan imate, uvek postoji neko kome je gore. Pozitivan stav i podrška će vam obasjati i mračne dane - zaključila je ona.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)