Odrasli

UNAKAŽENA SAM ZBOG SUNČANJA, do kraja života ću nositi masku! Potresne fotografije usana ove devojke obišle su svet, uradila je nešto što nikako nije smela!

Britanka Eli Žan (19) nije ni sanjala da bi odmor iz snova u Portugalu mogao da joj se pretvori u pakao.

23.07.2022 16:00

UNAKAŽENA SAM ZBOG SUNČANJA, do kraja života ću nositi masku! Potresne fotografije usana ove devojke obišle su svet, uradila je nešto što nikako nije smela!
Printscreen/Ellie Jean/The Sun

Prilikom sunčanja stručnjaci upozoravaju da se posebna pažnja obrati na usne. Koža na tom delu lica je izuzetno osetljiva pa joj je potrebna posebna nega na plaži.

Britanka Eli Žan (19) iz Mančestera uverila se u to na teži način dok je bila na odmoru u Portugalu. Naime, nije ni slutila da će joj se letovanje pretvoriti u noćnu moru i da će ožiljak sa njega nositi na usnama do kraja života.

Printscreen/Ellie Jean/The Sun

Eli je uživala na suncu ne sluteći kakve će joj to probleme doneti

Znajući koliko je sunce opasno za kožu Eli je tokom boravka na plaži redovno mazala svoje telo kremom sa visokim zaštitnim faktorom kako bi sprečila da izgori na suncu. Međutim, usne je mazala vazelinom koji inače koristi za negu tog dela lica, ne sluteći koliko će joj to doneti problema.

- Koristim vazelin umesto sjaja za usne i uvek ga imam sa sobom. Namazala sam ga na usne na plaži i zadremala sam dok sam se sunčala. Kad sam se probudila shvatila sam da imam plik na donjoj usni. Prvo sam pomislila da je u pitanju herpes pa sam stavila kremu za to obolenje, ali ništa nije pomoglo, čak je i pogoršalo situaciju - ispričala je Eli, a prenosi britanski San.

Printscreen/Ellie Jean/The Sun

Nakon što su joj popucali plikovi na usni su joj se pojavile ogromne kraste

Narednog jutra, Elina donja usna bila je u plikovima.

- Plikovi su počeli da pucaju kad god bih pokušala da jedem. Nisam mogla da pomeram usne koje su krvarile i bile izuzetno bolne. Osećala sam kao da mi gore. Nisam mogla da pomeram usta, da govorim, jedem... sve je popucalo i krvarilo - požalila se Eli.

Po povratku kući situacija se nije smirivala, pa je pomoć potražila od lekara.

- Nakon što su plikovi popucali ostale su užasne kraste. Nisam smela da izađem iz kuće bez maske. Bilo je užasno - dodala je ona.

Printscreen/Ellie Jean/The Sun

Eli nije smela da izađe na ulicu bez maske na licu

Nakon pregleda doktor joj je rekao da je zadobila ozbiljne opekotine od sunca na donjoj usni i da će joj ožiljak najverovatnije ostati do kraja života.

- Lekar mi je rekao da su opekotine usana česta pojava kod žena koje su stavljale filere. Prilikom tog tretmana koža usana se rastegne i postane tanja i osetljivija. Filere u usne sam poslednji put stavljala u novembru prošle godine - priznala je Eli.

Da stvar bude gora, ona se školuje za medicinsku sestru, ali očigledno još nije naučila koliko jako sunce može biti opasno kad dođe u dodir sa mašću poput vazelina.

- Znam da postoje balzami za usne sa zaštitnim faktorom, ali ja sam mislila da je vazelin dovoljan. Nisam imala pojma da može tako nešto da mi se dogodi - očajna je mlada Britanka.

Njena donja usna je vremenom zacelila, ali je i dalje vidljiv veliki i ružan ožiljak na mestu gde su bili plikovi. Ne može da ih sakrije čak ni ružem za usne.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)