Odrasli

KRIVIM SEBE ŠTO SAM DOBILA RAK: Članica kraljevske porodice tvrdi da je zbog ove GREŠKE u mladosti bila bolesna

Ona je lečena od opake bolesti, a uz pomoć podrške ćerki, oseća se dobro.

09.10.2024 18:11

KRIVIM SEBE ŠTO SAM DOBILA RAK: Članica kraljevske porodice tvrdi da je zbog ove GREŠKE u mladosti bila bolesna
Cyril Moreau / Bestimage / Profimedia

Sara Ferguson (64) je rekla da je mislila da je njena dijagnoza karcinoma bila smrtna kazna. Vojvotkinja od Jorka, Sara, je otkrila kako se borila sa bolešću i koliko joj je to teško palo. U januaru joj je dodatno dijagnostikovan maligni melanom, agresivni oblik raka kože i to samo šest meseci nakon što je podvrgnuta operaciji dojke. Uklonili su joj mladež sa tela, a kada su ga poslali na analize potvrđeno je da ima maligni melanom.

Profimedia

Sara Ferguson o borbi sa rakom

U kraljevskoj porodici je kralju Čarlsu (75) u februaru dijagnostikovan rak, a princeza Kejt Midlton (42) je takođe otkrila svoju dijagnozu sledećeg meseca. 

Inače, Sara još živi u Rojal Lodžu u Vindzoru zajedno sa svojim bivšim suprugom princom Endrjuom i tvrdi da je njen tretman prošao uspešno.

- Zamalo sam propustila sastanak jer nisam mogla da se suočim sa putovanjem u centar Londona tokom vrelog letnjeg dana i mislila sam da ću ga odložiti. Tek kada sam to slučajno spomenula mojoj sestri Džejn, koja me je pozvala iz svog doma u Australiji, ona je prešla u režim šefovanja starijeg brata i sestre i insistirala da idem. Taj pregled i tretman koji sam prošla, spasili su mi život. Ja sam živi dokaz koliko je važno nikada ne preskakati preglede za skrining i uvek proveriti simptome - rekla je za The Sun.

Ona je lečena od dva oblika raka - podvrgnuta je jednoj mastektomiji zbog raka dojke 2023. godine. Godine 2024. objavila je da joj je dijagnostikovan maligni melanom, oblik raka kože. Zatim je podvrgnuta drugoj operaciji, oko ivica mesta mladeža i limfnih čvorova.

Profimedia

Sara je imala dva oblika raka

Za dobijanje bolesti okrivila je svoju mladost - kada nije htela da nosi kremu za sunčanje iako je imala svetlu kožu.

- Bio je to težak period, a ja nisam izašla iz haosa. Podvrgnuta sam jednoj mastektomiji i operaciji rekonstrukcije dojke, dok su mi maligni melanom i okolno područje uklonjeni i ostali mladeži su pregledani da se vidi imam li rak. Uz ljubav i podršku moje porodice, posebno mojih devojčica, ostala sam pozitivna i obaveštena sam da su moji nalazi dobri - istakla je u intervjuu.

Sada je Sara rekla da je posvećena pomaganju drugima - jer je odlučna da utiče na podizanje svesti o tome koliko je važno proveriti stanja poput raka dojke.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)