Odrasli

U BOLNICI SU TVRDILI DA SAMO IMAM UPALU KRAJNIKA, a onda je usledio pakao! Posle 5 meseci su mi rekli da možda više nikada neću videti sina!

Priča Eme Rosić predstavlja ozbiljno upozorenje za sve nas.

06.10.2024 18:30

U BOLNICI SU TVRDILI DA SAMO IMAM UPALU KRAJNIKA, a onda je usledio pakao! Posle 5 meseci su mi rekli da možda više nikada neću videti sina!
Facebook/Emma Rosic

Ema Rosić (32) je dve godine posle rođenja sina Frenkija osećala sve veći umor, ali je to smatrala normalnom stvari kada neko ima malu decu. Međutim, potom su počela noćna znojenja, naglo je izgubila težinu, a počela je da paniči kada je napipala izbočinu na vratu. Ali, ništa nije moglo da je pripremi za strašnu dijagnozu.

Situacija je postala alarmantna 2022. kada ju je njen suprug Daran pronašao onesvešćenu u kupatilu. Kolabirala je i imala visoku temperaturu.

U bolnici su joj rekli da ima upalu krajnika i poslali su je kući.

Ali, narednih meseci imala je učestale grudne infekcije, a prepisani antibiotici nisu pomagali.

Facebook/Emma Rosic

Ema Rosić sa sinom Frenkijem

Pet meseci nakon prvog odlaska u bolnicu, imala je osećaj kao da joj pluća otkazuju i ovoga puta su u bolnici obavili seriju pregleda i snimak sa skenera je pokazao da na plućima ima veliku masu za koju se u januaru 2023. ispostavilo da je limfom, oblik raka krvi.

- Dijagnoza nam je život okrenula naopačke. Rekli su mi da sam u drugoj fazi i tada nisam znala da li će me ubiti ili ne, i koliko mi je vremena preostalo ako prognoze budu loše. Počela sam sa hemoterapijom i prvi šok je usledio kada sam u roku od dve nedelje izgubila kosu. Tokom terapije sam osećala jak bol u vilici i stalno sam bila premorena. Bojala sam se da li ću biti pored sina dok bude odrastao - ispričala je Ema.

Facebook/Emma Rosic

Ema Rosić sa mužem Daranom

Posle osam nedelja tretmana Ema je u junu 2023. dobila najbolju moguću vest - da je u remisiji.

- I dalje imam dane kada samo sedim, plačem i pokušavam da se pomirim sa svime što se dogodilo. Bez mog muža, sina i prijatelja i porodice, nema šanse da bih uspela da prođem kroz sve ovo. Kancer je moj život zauvek promenio. Nikada više neću život shvatati zdravo za gotovo. Ne želim da protraćim nijedan dan, živeću svaki punim plućima jer ne znam šta me čeka iza ugla - zaključila je Ema, prenosi The Sun.

BONUS VIDEO:   

Komentari (0)