Odrasli

"BIO SAM MRTAV 7 MINUTA"! Ova priča ledi krv u žilama: Vežbao je u teretani i odjednom osetio bol u grudima, spaslo ga je samo JEDNO! (FOTO)

Priča mladog tridesetsedmogodišnjeg čoveka predstavlja upozorenje za sve.

05.10.2024 10:58

"BIO SAM MRTAV 7 MINUTA"! Ova priča ledi krv u žilama: Vežbao je u teretani i odjednom osetio bol u grudima, spaslo ga je samo JEDNO! (FOTO)
Facebook/Dale Bilson

Dejl Bilson (37) iz Kastl Doningtona je bio ubeđen da je u odličnoj fizičkoj formi, međutim, realnost je bila sasvim drugačija i posle jednog odlaska u teretanu on je doživeo srčani udar. Lekari su ga jedva oživeli iz trećeg puta, tako da je Dejl bio mrtav dugih 7 minuta.

Dejl je sa svojom suprugom Sofi ujutru otišao u teretanu, i već posle nekoliko minuta je osetio stezanje u grudima. Ipak, nastavio je sa vežbama. 

- Posle prvog kruga vežbi Sofi me je pogledala i rekla: "Mislila sam da si u boljoj formi". Nakon toga sam se sve lošije osećao i imao sam utisak da nešto ozbiljno nije u redu. Izašao sam napolje na svež vazduh, ali se neprijatan osećaj u grudima pretvorio u bol. Posle 15 minuta je bol postao još jači i Sofi je odlučila da me odveze u bolnicu.  Bukvalno sam posle 2 minuta nakon što smo ušli u čekaonicu doživeo srčani udar! Počeli su sa veštačkim disanjem, ali bez uspeha - priča Dejl i dodaje:

Facebook/Dale Bilson

Dejl Bilson sa suprugom Sofi

- Doktori su pokušavali da ponovo pokrenu moje srce, ali prva dva pokušaja reanimacije nisu uspela. Konačno, oživeli su me iz trećeg puta, a kada se sve završilo doktori su mi rekli da sam bio mrtav sedam ili osam minuta. Medicinska sestra je pre toga rekla Sofi da dođe i oprosti se od mene - prosetio se Dejl. 

Ipak, preživeo je, i što je još važnije, to nije ostavilo posledice.

Posle oživljavanja doktori su mu ugradili stent, a potom je Dejl shvatio koliko je pogrešio u proceni svoje forme i zdravlja.

Facebook/Dale Bilson

Porodica Dejla Bilsona

Ispostavilo se da je jedna srčana arterija bila skroz blokirana, dok su druge dve bile 70 odsto blokirane, što je dovelo do prekida dotoka krvi do srca.

- Lekari su mi rekli da je u mojim godinama ovo ekstremno retka pojava. Takođe, kazali su mi da sam imao mnogo sreće. Da nisam zajedno sa Sofi otišao u teretanu ne bi imao ko da me odvede u bolnicu, i ja bih verovatno umro. Takođe, imao sam sreću da infarkt doživim u bolnici. Toliko stvari je išlo u moju korist, i želim da poručim ljudima da prouče svoju porodičnu istoriju bolesti i da obavezno odu na pregled, ako imaju bilo kakve srčane probleme - rekao je Dejl Bilson, prenosi The Sun.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)