Odrasli

OVO SU ZNACI OTKAZIVANJA SRCA KOJI SE JAVLJAJU NEKOLIKO DANA PRE! Priča mlade žene mogla bi da spase mnoge živote: Prvo sam osetila trnjenje

Opisala je do detalja svoje iskustvo.

01.10.2024 08:31

OVO SU ZNACI OTKAZIVANJA SRCA KOJI SE JAVLJAJU NEKOLIKO DANA PRE! Priča mlade žene mogla bi da spase mnoge živote: Prvo sam osetila trnjenje
Instagram

Srčani zastoj podrazumeva odsutnost kontrakcija ili neprikladne kontrakcije srčanih komora koje dovode do prestanka cirkulacije u krvi.

Britani Vilijams (24) je bila u restoranu sa porodicom kada se srušila i izgubila svest jer joj je srce iznenada prestalo da kuca. Opisala je kako je jela sa roditeljima u restoranu u Njujorku, kada se dogodio zastrašujući incident.


- Moji mama i tata su pogledali i mislili su da imam napad - objasnila je Britani, koja sada ima 33 godine, za Today i dodala:

- Oči su mi se prevrnule na potiljak i jednostavno sam se srušila i nisam reagovala.

Instagram

Britani je pala nasred restorana

Na sreću, dvojica njenih kolega u restoranu su bili lekari i dali su Britani reanimaciju osam minuta dok nije stigla hitna pomoć. Britani je rekla da bi ona sigurno umrla da nije bilo lekara tokom zastrašujućeg incidenta 2014. Opisala je da je nekoliko dana ranije osećala čudne simptome - čak je išla i do toga da ih istraži, ali je odbacila znake upozorenja.

Čudni simptomi koje je osetila ranije

Gledajući unazad, znaci su pokazivali da postoji rizik od srčanog zastoja, stanja u kojem srce počinje da kuca sve brže, a zatim potpuno prestaje da kuca.

- Odjednom mi je leva strana tela utrnula i peckala me - rekla je Britani i dodala:


- Zavalila sam se i pomislila: “O, ne, ovo nije u redu, ovo nije ono što osećam svakodnevno.”
 

Instagram

Simptome bolesti osetila je pre napada

Kada je pretražila svoje simptome na Internetu, pojavio se niz zastrašujućih mogućnosti, moždani udari, srčani udari, srčani zastoj. Kada je otišla u bolnicu, dijagnostikovan joj je sindrom dugog KT-a - nasledno stanje srca - što utiče na ritam srca. Stanje, koje pogađa do 1 od 2.000 ljudi, može dovesti do napada nesvestice ili lupanja srca, ali može biti i bez simptoma, navodi se na veb stranici NHS-a, a neki oboleli saznaju tek nakon što ga dobiju. 

Simptomi

Ovi simptomi mogu početi neočekivano i biti izazvani stresom, bukom ili napornom vežbom. Stanje je vodeći uzrok iznenadne srčane smrti kod mladih, inače zdravih ljudi, navodi NHS. Nakon nenormalnog otkucaja neko vreme, srce se obično vraća u svoj normalan ritam, ali ponekad ako to ne učini i ako se ne leči defibrilatorom onda će stati i osoba će umreti, piše Mirror.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)