Kosa

KADA POMERI KOSU NEĆE VAM BITI SVEJEDNO! Devojka pokazala šta joj se nakupilo na temenu, ali to nije sve... (VIDEO)

Dugo se bori sa tim.

26.09.2024 15:14

KADA POMERI KOSU NEĆE VAM BITI SVEJEDNO! Devojka pokazala šta joj se nakupilo na temenu, ali to nije sve... (VIDEO)
Printscreen/TikTok/crohnsprincess

Psorijaza je kožna bolest koja izaziva osip sa ljuskavim mrljama koje svrbe, a najčešće su na kolenima, laktovima, trupu i koži glave. Psorijaza je uobičajena, dugotrajna (hronična) bolest. Može biti bolno, ometati san i otežati koncentraciju. Stanje ima tendenciju da prolazi kroz cikluse, rasplamsava se nekoliko nedelja ili meseci, a zatim jenjava neko vreme. Uobičajeni okidači kod ljudi sa genetskom predispozicijom za psorijazu uključuju infekcije, posekotine ili opekotine i određene lekove, navodi Mayo klinika

Dostupni su tretmani koji vam pomažu da se kontrolišu simptomi.

Devojka sa snimka ispod takođe se bori sa tim zdravstvenim stanjem.

Jedna Instagram stranica pokazala je kako izgleda kada neko ima psorijazu. Osim što joj je teme crveno i vidno joj se nakupila perut, sve to dodatno zateže kožu i izaziva potrebu za češanjem. Kod psorijaze, osoba mora da izbegava da se češe kako ne bi dodatno iritirala zahvaćeno područje. Takođe, osobe koje boluju od psorijaze često imaju problema jer im se na kosi vidi perut koja spada. Iako je mnogima na prvi pogled ovo možda čak i gadno, osoba sa druge strane i te kako pati zbog ovoga. Često, psorijaza može da se kontroliše kada živite život bez stresa, ali je potrebna i kvalitetna kozmetika za osetljivu kožu.

Mnogi su devojci sa snimka u komentarima ponudili svoje preporuke poput kokosovog ulja, medicinske šampone i predloge da obavezno poseti dermatologa kako bi joj pomogao.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)