Odrasli

JEO JE SVAKOGA DANA OVO I SA 24 DOBIO RAK DEBELOG CREVA: "Lekari ne smeju da priznaju - ja znam da je to uzrok!" (VIDEO)

Koliko ishrana utiče na naše zdravlje?

16.09.2024 20:20

JEO JE SVAKOGA DANA OVO I SA 24 DOBIO RAK DEBELOG CREVA: "Lekari ne smeju da priznaju - ja znam da je to uzrok!" (VIDEO)
TikTok-radiant14percent

Mladi Amerikanac, putem društvenih mreža, odlučio je da upozori vršnjake na opasnosti koje vrebaju iz svakodnevnog načina ishrane, tvrdeći da mu je upravo loša ishrana uzrokovala rak debelog creva. Dijagnozu je dobio sa samo 25 godina, a smatra da je za bolest sam odgovoran.

- Dijagnozu su mi postavili sa 24-25 godina, ali doktor mi je rekao da tumor imam sigurno već tri godine. Sam sam kriv! U to vreme sam doslovno živeo na sendvičima - priznao je mladić, koji je snimak objavio na TikToku, prenoseći poruku mnogima koji ne obraćaju pažnju na ono što jedu.

Ispričao je da je bio previše lenj da bi sebi kuvao i da je gotovo svaki drugi dan jeo brzu hranu.

- Bukvalno sam samo jeo italijanske sendviče i njihove supe. Takođe mnogo crvenog mesa. Nikada nisam odbio biftek, kada mi je bio ponuđen. Lekari mi nisu rekli direktno da je to uzrok, ali sam sam naslutio da nisam daleko od istine. Uvek me pitaju za istoriju bolesti i porodičnu genetiku. U mojoj porodici nema istorije raka debelog creva, tako da genetika nije faktor rizika u mom slučaju - izjavio je.

 

 

Ova izjava je ubrzo naišla na veliki broj komentara na TikToku.

- Moj onkolog mi je rekao da bi već dobio Nobelovu nagradu kad bi znao šta je tačno uzrokovalo rak.

- Odgovorno tvrdim da hrana igra ključnu ulogu kako u celokupnom zdravlju, tako i u dobijanju raka.

- Bar si otkrio na vreme, nadam se.

Postoji sve veći broj studija koje povezuju brzu hranu s ozbiljnim zdravstvenim problemima, uključujući kardiovaskularne bolesti. Brza hrana ostavlja posledice, stvarajući milione ljudi koji postaju zavisni o medicinskoj pomoći i suočavaju se s lošim kvalitetom života.

Iako stručnjaci ne mogu sa sigurnošću potvrditi pojedinačne uzroke raka, mnogi se slažu da je loša ishrana jedan od ključnih faktora rizika. Mladićev apel na društvenim mrežama postao je snažna poruka njegovoj generaciji, koja je često podložna brzoj, jeftinoj i lako dostupnoj hrani.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)