Odrasli

DRAMA U ŠARM EL ŠEIKU, UMALO UMRO POSLE UJEDA KUĆNOG INSEKTA! Lekari se šokirali kada su videli OVO na njegovom stomaku

Da nije odmah otišao u bolnicu, ne bi preživeo.

16.09.2024 13:05

DRAMA U ŠARM EL ŠEIKU, UMALO UMRO POSLE UJEDA KUĆNOG INSEKTA! Lekari se šokirali kada su videli OVO na njegovom stomaku
Credit: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Najdžel Hant (59) nije ni osetio ujed u predelu stomaka, i nastavio je sa normalnim aktivnostima. Čak je sa porodicom otputovao na odmor u Egiptu, a onda je počela njegova agonija. Rupa u stomaku koja je bila posledica ujeda pauka je bila sve veća, a lekari su mu rekli da je srećan što je ostao živ.

 - Kada smo došli u Šarm el Šeik stanje mi se naglo pogoršavalo. Otišao sam u apoteku i dali su mi neki lokalni lek. Narednog jutra sam otišao u bolnicu i tamo su mi prepisali taj isti lek. U naredna dva dana sam se sve lošije osećao i otišli smo u drugu bolnicu gde su mi uradili sve testove krvi i pregled ultrazvukom. Doktor me je zvao kada su rezultati stigli i rekao mi je da je dobro što sam došao u bolnicu jer me je ujela lažna udovica ili braon pauk - ispričao je Hant.

Testovi su pokazali da Najdžel ima bakteriju "koja jede meso" (necrotising fasciitis). To je retka infekcija koja nastaje kada se rana na koži ili mekom tkivu inficira bakterijom.  

Credit: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Najdžel Hant, ujed pauka

 

Ova bakterija ispušta toksine koji uništavaju okolnu kožu i Hant je morao na operaciju kojom je uklonjen deo kože sa stomaka koja je bila inficirana ovom bakterijom.

- Da nisam u roku od 6 do 10 dana otišao na drugi pregled, bio bih mrtav. Zastrašujuće je kada tako brzo od zdravog čoveka postanete nesposobni da se pomerite. A još kad vam kažu da ste mogli da umrete... lekari mi još nisu dali odobrenje da se vratim kući jer je moja rana još otvorena, i sada je najvažnije da se infekcija više ne širi - objasnio je Najdžel, prenosi Daily Mail.

Inače, uobičajeni postupak lečenja podrazumeva terapiju antibioticima i zahvat koji se uklanja odumrla koža.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)