Odrasli

OSEĆAM DA MI TELO GORI, BOL JE NEIZDRŽIV, SVAKI DODIR PEČE: Prestala je da koristi kremu za kožu i prošla kroz agoniju!

Teško je opisati njeno zdravstveno stanje.

02.09.2024 15:19

OSEĆAM DA MI TELO GORI, BOL JE NEIZDRŽIV, SVAKI DODIR PEČE: Prestala je da koristi kremu za kožu i prošla kroz agoniju!
Credit: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Ejmi Faj (30) kaže da prolazi kroz pravu agoniju posle odluke da prestane da koristi kreme sa kortikosteroidima. Lekari su utvrdili da ona boluje od sindroma "skidanja" sa steroida (TSW), koji nastaje kada osoba prestane da koristi kortikosteroide.

A simptomi su veliki bolovi, osećaj da koža gori i ograničena pokretljivost.

Ona navodi da je u jednom trenutku osećala toliko jak bol da se osećala kao da je zarobljena u paklu, da joj celo telo gori, a da stvari budu još gore, nije mogla ni do toaleta da ode.

Devojka iz Kembridža je još od detinjstva koristila kreme za kortikosteroidima, ali je prošlog leta odlučila da prestane da ih koristi jer se svaki put osećala iscrpljenom nakon njihovog korišćenja.

- Samo nedelju dana nakon posle prestanka korišćenja ove kreme, bila sam prikovana za krevet, slinava i imala sam osećaj da mi telo, koje je od glave do palca na nozi bilo crveno, gori.  Čim bih se pomerila imala sam utisak kao da mi je telo u plamenu, a bolovi su bili jezivi. I nema pomoći - zatvoreni ste u paklu. Ne možete da se okupate, nema tuširanja, ne smete da namažete bilo koju kremu, jer bukvalno prži kožu - ispričala je Ejmi i nastavila:

Credit: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Ejmi Faj

- Kad god sam ranije koristila kremu sa kortikosteroidima, ekcemi zbog kojih sam je koristila bi se primirili na mesec, dva dana. Ali, onda su počeli da se vraćaju posle nedelju dana ne korišćenja kreme, i bili mnogo gori nego ikada ranije. Nije mi bilo jasno šta se dešava.

- Trenutno proplazim kroz velike bolove, i imam utisak da sam se vratila na početak. Koristim lekove koji se prepisuju pacijentima sa presađenim bubregom i onima koji idu na hemoterapiju. Postoji još mnogo ljudi koji imaju TSW i koje lekari kljukaju injekcijama ili drugim steroidima, a ne znaju da morate skroz da prestanete da ih koristite, kako bi se telo zalečilo.  Kreme sa kortikosteroidima su mnogo opasnije nego što to proizvođači žele da priznaju - zaključila je Ejmi, piše Mirror.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)