Odrasli

OVAJ ESTETSKI ZAHVAT IMA 92 ODSTO RIZIK OD KOMPLIKACIJA: Slede ga sledeće najopasnije intervencije, nije svejedno!

Ove kozmetičke operativne procedure imaju visoku stopu rizika.

31.08.2024 15:30

OVAJ ESTETSKI ZAHVAT IMA 92 ODSTO RIZIK OD KOMPLIKACIJA: Slede ga sledeće najopasnije intervencije, nije svejedno!
Shutterstock

Estetski zahvati postaju sve popularniji, ali stručnjaci upozoravaju na ozbiljne rizike vezane za neke od ovih operacija. Nedavna studija je otkrila da je operacija promene boje očiju najopasnija kozmetička procedura, sa zapanjujućim rizikom od komplikacija od 92 odsto. Zapanjujuće je da i pored toga broj ljudi koji žele da promeni boju očiju je u porastu.

Operacija promene boje očiju uključuje nekoliko tehnika, kao što su estetski implantati novog pigmenta, lasersko uklanjanje postojećeg pigmenta i keratopigmentacija. Iako izgleda kao atraktivna opcija za one koji traže promenu, ova operacija nosi visok rizik od ozbiljnih komplikacija, uključujući gubitak vida, slepilo ili glaukom.

- Preuzimanje ovakvih rizika za kozmetičku promenu je izuzetno opasno -  upozorava dr Kolin Mekenel, profesor kliničke oftalmologije na Kalifornijskom univerzitetu u Los Anđelesu.

 

@flaak_new_color Eye color change using the FLAAK Pro technique, the most advanced and natural keratopigmentation. On the advice of New Color, Beatriz🇧🇷 chose the Water Green color, surgery took place in Roma 🏛️🇮🇹 You dream about changing the color of your eyes? Send us a PM💌 #newcolor #flaak #keratopigmentation #ceratopigmentcao #cheratopigmentazione #eyecolorchange #eyes #eye ♬ son original - FLAAK

 

Oporavak od ove vrste operacije može da traje od jedne do osam nedelja, a prosečna cena je oko 11.000 evra. I pored upozorenja stručnjaka, estetski zahvati na očima privlače veliku pažnju. Francuska kompanija za obuku oftalmologa objavila je video na kojem žena menja smeđe oči u plave, što je izazvalo veliku pažnju na društvenim mrežama, prikupivši skoro 30 miliona pregleda na TikToku.

 

@keratomlc Michael's new Custom Magical Grey eyes! 💙🌊 Changing your eye color is now possible with the Kerato Eye Color Change Procedure. ✨🙌🏻 Discover more about Keratopigmentation procedure by contacting us! #EyeColor #EyeColorChange #Keratopigmentation#Transformation #EyeSurgery #ColoredEyes #Eyes#Blueeyes #GreenEyes #EmeraldGreen #NewYork #NY #Nyc#manhattan #Manhattanlasikcenter #keratomlc ♬ original sound - Kerato MLC

 

Među ostalim rizičnim estetskim zahvatima izdvaja se podizanje butina, sa rizikom od 78 odsto komplikacija kao što su krvni ugrušci i infekcije i brazilsko podizanje zadnjice sa rizikom od 38 odsto, što uključuje rizik od ulaska masnih ćelija u krvotok i ozbiljnih infekcija. Povećanje grudi takođe nosi rizik, ali nešto manji u odnosu na druge procedure, sa 14 odsto komplikacija.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)