Odrasli

REKLI SU DA JE DEPRESIVNA, ZNOJILA SE I TRPELA BOLOVE: Hitno je operisana - ŠOK, ovo se dešava jednom u milion slučajeva

Tinejdžerka iz Stafordšira je prošla kroz neverovatnu agoniju.

25.08.2024 12:51

REKLI SU DA JE DEPRESIVNA, ZNOJILA SE I TRPELA BOLOVE: Hitno je operisana - ŠOK, ovo se dešava jednom u milion slučajeva
Facebook/Madi Foster

Madi Foster je bila zdrava i normalna tinejdžerka, a onda su, kada je imala 17 godina, počeli problemi sa disanjem i manjkom energije. Lekari su to pripisali depresiji i dali su joj antidepresive. Međutim, Madino stanje se pogoršavalo, i doktori su konačno otkrili strašnu istinu da ona boluje od ekstremno retkog oblika kancera i da je u terminalnoj fazi.

Kada je Madi prvi put otišla kod lekara, rešeno joj je da se radi o običnoj anksioznosti i da ne treba da se brine.

Međutim, početkom 2023. godine Madi je počela da se intenzivno znoji i da oseća bolove u leđima. Ovoga puta su lekari smatrali da se radi o urinarnoj infekciji i poslali su je kući.

Madi se osećala sve gore, i u junu 2023. godine se razbolela, a doktori su bili ubeđeni da se ovoga puta radi o bubrežnoj infekciji. Ali, ona je bila u sve lošijem stanju i u jesen prošle godine je ponovo završila u bolnici.

Pregled magnentnom rezonancom je pokazao da je njena slezina nenormalno uvećana. Posle niza testova krvi, Madi je dobila najgore moguće vesti - da ima veoma redak kancer nadbubrežne žlezde, koji pogađa jednog od milion ljudi! Rak je već bio u terminalnoj fazi i doktori su Madi dali maksimalnih 18 meseci života.

Facebook/Madi Foster

Madi Foster sa bratom

 

U novembru 2023. godine Madi je operisana i lekari su bili šokirani kada su videli da se oko slezine obmotao tumor veličine 15 centimetara, koji je prosto gnječio slezinu! 

Tumor je uklonjen, ali nakon komplikacija tokom operacije, Madi je upala u septički šok kada se njen abdomen napunio sa pet litara tečnosti. 

Lekari su je tri puta oživljavali, a Medinim roditeljima je rečeno da su male šanse da preživi.

Ipak, Madi je i to preživela, da bi u februaru ove godine usledile još gore vesti - kancer se proširio.

Hrabra devojka je počela sa hemoterapijom kako bi zaustavila širenje raka, a prošle nedelje je u Americi operisana kako bi se smanjio pritisak na njenu kičmu, piše Daily Mail.

A za 27. avgust je planirana operacija tokom koje će biti uklonjeno pola njene jetre, i tumori oko nje.

Šta je tumor nadbubrežne žlezde?

Tumor nadbubrežne žlezde (feohromocitom) je retka vrsta tumora. Razvija se i raste unutar srednjeg dela nadbubrežne žlezde. Ako neko u porodici ima ovu vrstu tumora, veća je verovatnoća da će ga imati i druge osobe iz porodičnog okruženja.

Simptomi feohromocitoma mogu izgledati kao neki drugi zdravstveni problemi i promene koje osećamo. Najčešći znak da neko možda ima tumor nadbubrežne žlezde često je visok krvni pritisak, konstantno ili povremeno povišen. U nekim slučajevima tumor nadbubrežne žlezde izaziva toliko visok krvni pritisak, da stanje može da bude životno ugrožavajuće, piše eklinika.telegraf.rs.

Ti slučajevi su retki, ali se događaju. Ako visok pritisak ne pada ni uz terapiju, obavezno treba uraditi dijagnostiku za potvrdu tumora nadbubrežnih žlezda.

BONUS VIDEO:  

 

Komentari (0)