Odrasli

UMRLA ZVEZDA "ČARI" I "BEVERLI HILSA": Glumica izgubila dugogodišnju bitku sa rakom u 54. godini

Nadala se da će poživeti još pet godina.

14.07.2024 15:15

UMRLA ZVEZDA "ČARI" I "BEVERLI HILSA": Glumica izgubila dugogodišnju bitku sa rakom u 54. godini
John Salangsang/Invision/AP

Glumica Šenon Doerti, zvezda nekadašnje kultne serije "Beverly Hills 90210", izgubila je bitku sa rakom i preminula u 54. godini. Vest je prenela Lesli Sloan, njena pubcistkinja.

- Teškog srca potvrđujem da je preminula glumica Šenon Doerti. U subotu, 13. jula, izgubila je svoju borbu sa rakom nakon mnogo godina borbe sa ovom bolešću - istakla je ona za magazin People.

Šenon je rak dojke prvi put dijagnostikovan 2015. godine, a dve godine kasnije objavila je da je otišla u remisiju. Rak joj se vratio 2019. i napredovao do četvrtog stadijuma šireći se na mozak.

Nadala se da će živeti još pet godina

Glumica je govorila o svom zdravstvenom stanju i novim fazama bolesti sa kojima se suočava. Naime, zvezda serije "Beverli hils" je bila optimistična u vezi mogućnosti produženog života dok je nastavljala borbu protiv raka. 

Govoreći u svojoj emisiji "Let’s Be Clear" izrazila je verovanje u mogućnost napretka u lečenju raka. Istakla je ideju da istraje sledećih tri do pet godina, očekujući dostupnost T-ćelijske terapije ili drugih inovativnih tretmana. Takođe je istakla mogućnost šireg spektra opcija koje bi mogle pružiti dodatnih pet godina života, a potom i otkriće konačnog leka, nažalost inovativne metode nije dočekala.

Stekla slavu u "Beverli Hilsu"

Šenon je stekla slavu kao Brenda Volš u seriji "Beverli Hils, 90210", koji je premijerno prikazana 1990. U medijima je označena kao diva, a čak je postojao i bilten pre interneta nazvan "Mrzim Brendu". Doerti je igrala u 111 epizoda pre nego što je napustila seriju na kraju četvrte sezone, usled izveštaja o sukobima sa drugim članovima ekipe. Kada je serija ponovo pokrenuta još dva puta, svi su sazreli i Doerti se vratila kao Brenda za jednu sezonu. Nakon uloge koja ju je proslavila u "Beverli HIlsu" dobila je glavnu ulogu seriji "Čari". 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)