Zanimljivosti

SLAVNA GLUMICA SLOMLJENA ZBOG BOLESTI PRIJATELJA: Ne miri sa teškim stanjem Brusa Vilisa, on joj je bio uzor!

Dženifer je već decenijama bliska prijateljica sa glumcem, ali i Demi Mur.

30.06.2024 12:20

SLAVNA GLUMICA SLOMLJENA ZBOG BOLESTI PRIJATELJA: Ne miri sa teškim stanjem Brusa Vilisa, on joj je bio uzor!
Profimedia, Tanjug/AP

Dženifer Aniston koja je već decenijama prijateljica Brusa Vilisa, nedavno je otkrila da se teško miri sa njegovom bolešću. Prema izjavi neimenovanog izvora za Entertainment, Džen je priznala da joj je Brus bio uzor kad je započinjala glumačku karijeru. 

- Kao i Brus i Džen je imala mnogo "ćorsokaka" tokom karijere u Njujorku pre nego se probila na televiziji. Iako je poticala iz porodice koja se bavila šou biznisom nije imala beneficije zbog svog poznatog oca već je morala da se sama dokazuje dok je radila prilično ponižavajuće poslove ranih 90 -ih godina prošlog veka - rekao je izvor.

Tokom boravka i rada u seriji "Prijatelji" u kojoj je glumila 10 sezona Džen je radila sa mnogim holivudskim zvezdama. Iako se u jednoj epizodi pojavio njen tadašnji dečko Bred Pit, njoj je najdraže bilo gostovanje Brusa Vilisa. On je glumio Pola Stivensa u tri epizode Prijatelja, a za tu ulogu dobio je nagradu Emi kao najbolji gostujući glumac u humorističkoj seriji 2000. godine.

MIKE NELSON / AFP / Profimedia

Cela ekipa "Prijatelja" je Brusa volela a posebno Džen koja se ugledala na njega u mnogo čemu

 

Izvor ističe da su glumci učili od njega i da je Vilis mnogo uticao na Metjua Perija. Vilis je bio u braku sa Demi Mur od 1987. godine do 2000. i imaju tri ćerke. Sa svojom drugom ženom Emom Heming Vilis Brus se oženio 2009. godine i dobili su dve ćerke.

U martu 2022. godine glumcu "Umri muški" dijagnostifikovana je afazija i porodica je objavila da će se povući iz glume. Šest meseci kasnije je ustanovljeno da ima frontotemporalnom demencijom (FTD). Osim njegovih fanova podršku glumcu pružaju svakodnevno i kolege otkako mu je dijagnostifikovana demencija.

Za Dženifer je posebno bilo teško da gleda kako se glumčevo stanje pogoršava dok još ona i dalje tuguje za gubitkom svog kolege i dobrog prijatelja Metjua perija koji je prošle godine pronađen mrtav u svom stanu.

- Pošto Džen ima iskreno prijateljstvo sa Demi Mur tokom godina, ona se redovno viđala i sa Brusom, a kada je on konačno postao mnogo bolestan da bi glumio ili se družio sa prijateljima, Džen je to mnogo pogodilo i duboko je saoseća sa njegovom porodicom. To je bilo jednako kraj jedne ere za nju kao Metjuova prerana smrt - naveo je izvor.

Uloge Anistonove i Vilisa su bile romantično isprepletene u Prijateljima. Zbog sjajne energije koja je među njima vladala tokom snimanja i druženja, kao i sa ostalim kolegama, Džen je teško podnela informaciju da njen stariji kolega sve više gubi sposobnost korišćenja jezika i komunikacije. Prvo smrt kolege, a onda i saznanje za Vilisovu demenciju, bili su prema rečima izvora, razorna otkrića za nju.

Za demenciju nema leka, a najčešći simptomi su:

  • promena ličnosti i ponašanja
  • poteškoće u govoru
  • problemi sa sećanjem

BONUS VIDEO:

Komentari (0)