Odrasli

TRAŽILA JE DA TEŠKO BOLESTAN OTAC BUDE UZ NJU: Nije prepoznao ćerku u venčanici a onda se zagledao u njene oči pune suza i u trenu se sve promenilo (VIDEO)

Nevesta se jedva uzdržala da ne zaplače dok je nežno grlila svog tatu.

14.07.2023 11:00

TRAŽILA JE DA TEŠKO BOLESTAN OTAC BUDE UZ NJU:  Nije prepoznao ćerku u venčanici a onda se zagledao u njene oči pune suza  i u trenu se sve promenilo (VIDEO)
Printscreen/TikTok/weddingfiesta

U najlepšim životnim trenucima želimo da naši najbliži budu uz nas. Jedna nevesta poželela je da njen otac iako teško bolestan bude na njenom venčanju. Svi su joj govorili da je on odavno ne prepoznaje, da neće ni beti svestan gde se nalazi i zašto zato što boluje od teškog oblika demencije.

Međutim, ova devojka je ostala pri svojoj odluci i otac je doveden na njeno venačnje potpuno nesvestan gde se nalazi. Kao deo terapije nakon moždanog udara koji je imao pre toga lekari su mu preporučili slikanje, pa gde god da krene on sa sobom nosi četkice i boje. 

Scena koja je zabeležena u kratkom video snimku koji je ima više od 45, 7 miliona pregleda usledeo je preokret kome se niko nije nadao. 

Shutterstock

Za mladence je najlepši trenutak tvenčanju biti okruženi onima koji su im najvažniji

Na snimku se vidi nevesta u venčanici sa velom na glavi kako sedi pored oca koji crta i pokušava da ga navede da se priseti njihovih zajedničkih trenutaka. 

- Znaš da slikaš? Često smo to radili, sećaš li se? Sviđa ti se? Vau! To izgleda lepo...super - govorila mu je nevesta dok njen otac ne prepoznajući sopstveno dete odsutno slika.

Ona ne odustaje, ali čini se da je sve uzalud jer on ne zna ko je ona. Međutim, u jednom trenutku sve se promenilo.

Starac je spustio četkicu i zagledao se u oči svoje ćerke i uprkos teškoj bolesti prepoznao je. Lice mu se ozarilo od sreće, shvatio je da mu se ćerka udaje i počeo je da je grli i ljubi. Zaprepašćena nevesta za trenutak je zastala a potom sa očima punim suza zagrlila oca. 

- Tako si lepa! Danas se udaješ? - govori joj otac sa osmehom na licu nežno dodirujući njen veo.

Devojka je zagrlila oca dok su svi oko njih plakali. 

- Da, venčanje je danas. Idemo? - rekla je ona ne ispuštajući ga iz zagrljaja.

- Da, da...O moj Bože - rekao je presrećni otac koji je na trenutak bio potpuno svestan šta se dešava oko njega.

@weddingfiesta Bride’s father with dementia remembers his daughter on her wedding day! Very emotional! #wedding #bride #fatherdaughter #weddingtiktok #greenscreenvideo ♬ another love - ✨️

Emotivna scena između teško bolesnog i dementnog oca i ćerke u venčanici rasplakala je mnoge na društvenim mrežma. 

- Možete videti bol u njenim očima a onda čistu sreću.

- Moj otac je imao demenciju i preminuo je pre tri godine. Ovo toliko boli.

- Zablistao je u savršenom trenutaku.

- Ovo je toliko divno.

- Verujem da je ovaj trenutak bio najlepši svadbeni poklon za ovu nevestu. 

- Plačem i ne mogu da zaustavim suze. Samo ko se susreo sa demencijom voljenih zna koliko je dragocen ovaj trenutak - bili su neki od komenatara na ovaj post. 

Demencija ili senilnost je ozbiljna bolest koja se odnosi se na širok dijapazon moždanih oboljenja koja uzrokuju dugoročne nemogućnosti razmišljanja, pamćenja, učenja i svakodnevnog komuniciranja i funkcionisanja u društvu.

Bolest od koje je oboleo i čuveni glumac Brus Vilis ne bira i veruje se da danas u svetu od demencije pati više od 36 miliona ljudi. Ovo teško oboljenje dovodi do ozbiljnih posledica, a u poodmakloj fazi bolesti oboleli ne prepoznaje članove porodice i nije sposoban da sam vodi računa o sebi. Postoje određeni lekovi koji mogu da uspore kongitivni pad kod pacijenata sa ovom bolešću ali ne i da je zaustavi. 

Simptomi:

BONUS VIDEO:

Komentari (0)