Odrasli

" BILA SAM MRTVA 40 SEKUNDI I OTIŠLA U RAJ": Devojka koja je imala srčani zastoj ispričala je svoje nesvakidašnje iskustvo, evo šta je videla (VIDEO)

Tokom rutinskog pregleda i snimanja na magnetnoj rezonaci doživela osećaj koji će zauvek pamtiti.

27.05.2023 13:02

" BILA SAM MRTVA 40 SEKUNDI I OTIŠLA U RAJ": Devojka koja je imala srčani zastoj ispričala je svoje nesvakidašnje iskustvo, evo šta je videla (VIDEO)
Printscreen Instagram/c_aileen26

Kortni Santjago (32) tvrdi da je umrla i da je 40 sekundi bila u Raju, a u postu na TikTok-u do detalja je opisala ovo svoje neobično iskustvo. Ona je imala zastoj srca nakon što je podrvgnuta magnetnoj rezonanci u julu 2022. kako bi proverila stanje svog organizma jer ima preduslov za kancer dojke.

Sve se događalo u trenutku kad zbog ekstremnog nivoa stresa doživela vazovagalnu sinkopu. U pitanju je gubitak svesti usled privremenog prekida protoka krvi ka mozgu što izaziva iznenadni zastoj srca, nagli pad u srčanih otkucaja kao i vrednostima krvnog pritiska. 

Ništa nije bilo važno

Kako je ispričala Korni, osećala se kako klizi u svet snova i odjednom se našla na plaži ispred čoveka kojeg nikad nije upoznala, ali je osećala kao da ga oduvek poznaje.

- Bila sam samo 40 sekundi mrtva ali osećala sam se kao da je to ceo život. Nisam bila zabrinuta da ću ostaviti svoje telo, svoj život, sina ili svoju porodicu. Ništa od toga nije bilo važno. Nije postojao nikakav koncept vremena samo osećaj potpunog mira - opisala je Kortni svoje iskustvo.

Kako je rekla, čovek koga je srela rekao je da ništa ne brine, da je će sve biti u redu i da još nije došlo njeno vreme.

- Odjednom sam se sa plaže našla u planini. Bila je to kuća mog detinjstava, bašta u kojoj sam se igrala kao dete i gde sam se najviše osećala povezanom sa Bogom - dodala je ona.

Kad se probudila, Kortni nije mogla da se pomeri jer joj je telo bilo potpuno ukočeno, nije mogla da govori samo je nemo zurila shvatajući da se vratila u život.

Ovom njenom iskustvu prethodila su dva teška emotivna kraha kroz težak raskid i smrt bliskog prijatelja.
- Od početka pregleda imala sam loš predosećaj, tačno sam znala da će se nešto dogoditi iako je u pitanju bio rutinski pregled. Sigurna sam 100 odsto da to što sam doživela nije bila samo obična nesvestica već da sam se našla u Raju - rekla je Kortni.

Druga dimenzija

Usledili su brojni komentari njenih pratilaca.
- Pre nego što je moj tata umro rekao je da me je "video" u različitim vremenskim periodima mog života. Nikad nije koristio drogu i verujem da je tad imao prosvećenje uoči smrti-

- Dušo, u potpunosti ti verujem. Imala sam slično iskustvo prošle godine kada sam zbog srčanog zastoja provela četiri dana u komi. Osećala sam se kao da sam u drugoj dimenziji, bilo je to neverovatno iskustvo -

- Nedavno sam izgubila nekog vrlo bliskog. Ovo mi je dalo mir i snagu da nastavim dalje. Hvala ti - bili su samo neki od komentara na njen post.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)