Odrasli

UZ FORMULU 90:10 KILOGRAMI SE TOPE KAO OD ŠALE: Rezultati vidljivi za samo 10 dana! (FOTO)

Idealna formula pred novogodišnje praznike kako biste zablistali za doček nove godine.

21.12.2022 16:02

UZ FORMULU 90:10 KILOGRAMI SE TOPE KAO OD ŠALE: Rezultati vidljivi za samo 10 dana! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Lekar Majk Hajman osmislio je detoks organizma koji pomaže u mršavljenju za samo nekoliko dana. To je idealno za period u danima pred doček 2023. godine kada svi želimo za malo vremena da dovedemo izgled do savršenstva.

- Najbolje od svega je što nećete biti gladni. Jedu se tri glavna obroka, a između svakog međuobroci. Nije poenta u tome koliko jedete, jer smatram da izgladnjivanje nema smisla, nego u tome što jedete. Držim se formule 90:10, jer preterane restrikcije dovode do odustajanja, ali 90 posto vaše ishrane mora biti zdravo - pojašnjava Hajman, piše miss7zdrava.

Foto: Shutterstock

Mršavite zdravo

 

Detoks zabranjuje sve što podiže insulin, a to znači da se ne unose šećer ni zaslađivači, gluten, žitarice, mlečni proizvodi, grašak i ostale mahunarke, prerađena hrana, rafinisana biljna ulja, alkohol i kofein, no stavlja i naglasak na važnost izbegavanja preterane izloženosti računarima i mobilnim telefonima. Napominje kako je važno održavati i psihičko zdravlje te svaki dan vežbati barem pola sata.

- Jednom kad krenete, shvatićete da su recepti ukusni, lagani, jeftini i dostupni. Namirnice u kojima možete uživati bez griže savesti su rukola, paprike, brokoli, cvekla, patlidžan, kelj, zelena salata, pečurke, luk, spanać, tikvice, masline, piletina, riba, bobičasto voće i orašasti plodovi i njihovi maslaci, poput badema, ekstradevičansko maslinovo i kokosovo ulje, senf i svo začinsko bilje. Takvom ćete ishranom izgubiti naslage masti, posebno oko stomaka, smanjićete upalne procese u organizmu, resetovaćete metabolizam i kontrolisati glad i stres - pojašnjava Hajman.

shutterstock.com

Ishranom do vitke linije

 

Doktor Majk Hajman tvrdi da se kroz deset dana takvog načina života može skinuti tri kilograma i tri centimetra u struku i bedrima, nema pada energije, niste gladni jer jedete dovoljno, a hrana je ukusna i dostupna. Pre promene ishrane konsultujte se sa vašim lekarom i nutricionistom. 

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)