Odrasli

GODINAMA JE JELA SAMO MESO, EVO ŠTA JOJ SE DESILO SA TELOM: Influenserka progovorila o bolovima i depresiji sa kojom se suočila

Dijeta mesoždera promenila joj je život iz korena.

21.12.2022 10:01

GODINAMA JE JELA SAMO MESO, EVO ŠTA JOJ SE DESILO SA TELOM: Influenserka progovorila o bolovima i depresiji sa kojom se suočila
instagram.com/mihailapeterson

Kanadska influenserka Mihaila Peterson započela je takozvanu "Lavlju dijetu" 2016. godine i sada je progovorila o svojoj odluci i tome kako se oseća. 

Žena koja pet godina nije jela ništa osim mesa rekla je da je to najbolja odluka koju je ikada donela. Ona sada inspiriše ljude širom sveta da se odvaže i pridržavaju se ishrane samo od mesa, u kojoj šest nedelja ne jede ništa osim goveđih proizvoda kao što su biftek i mleveno meso, morska so i obična voda.

pexels.com

godinama je jela samo meso

 

Kada je imala samo sedam godina Mihaili, sada dvadesetosmogodišnjakinji, dijagnostikovan je retki oblik juvenilnog reumatoidnog artritisa (  hronična bolest, koju karakteriše neprekidna upala jednog ili više zglobova) i davali su joj lekove kako bi joj pomogli u umanjenju bola koji je osećala. Kada je imala 12 godina, takođe su joj prepisali lekove za depresiju i koristila ih je sve dok nije napunila 20 godina.

@mikhailapeterson

Brooke Siem’s Experience On Antidepressants ♬ original sound - Mikhaila Fuller

Rekla je da su mnoge stvari zavladale njenim životom i da je zbog raznih problema bila potpuo očajna. Zbog artritisa je takođe morala da ima dve operacije zglobova kada je imala 17 godina i rečeno joj je da će morati da nastavi da uzima lekove.

- Nisam mogla da se probudim, depresija je bila najgora od svega. Trebalo mi je mnogo vremena da ozbiljno počnem da shvatam dijetu, ali sam počela da istražujem ishranu na bazi mesa i na kraju sam je i započela - rekla je Petersonova, piše Dejli Star.

@mikhailapeterson

An all-meat diet is the only eating style that put my idiopathic autoimmune disorder, mood disorder, and chronic fatigue into remission. ♬ original sound - Mikhaila Fuller

Kada je napunila 23 godine, Mihaila je počela da isprobava ishranu zasnovanu na mesu, poznatu kao "dijeta mesoždera" ili "Lavlja ishrana" koja se sastoji uglavnom od proizvoda od govedine. To uključuje konzumiranje puno iznutrica kao što su džigerica, odrezak i mleveno meso pomešano sa morskom solju i vodom.

Rekla je da je počela tako što je prešla na strogu "paleo dijetu", koja je uglavnom bazirana na mesu, zelju i  povrću. Do septembra 2015. rekla je da je većina njenih simptoma nestala, a drastičnu transformaciju je opisala kao "ludu". Na kraju je počela da ublažava lekove i do decembra 2015, prestala je da uzima antidepresive. Zatim je 2016. godine Mihaila otkrila da je trudna, a njeni simptomi hroničnog umora i depresije su se vratili, pa je odlučila da izbaci još više grupa hrane iz svoje ishrane. Nakon što je u decembru 2017. rodila ćerku Mihaila je odlučila da sledi strogu dijetu zasnovanu na govedini i nekoliko meseci kasnije većina njenih simptoma je jednostavno nestala.

 

@mikhailapeterson

An all-meat diet saved me. From my unpublished TEDx talk now on my channel. ♬ original sound - Mikhaila Fuller

- Znala sam da sam se oslobodila svih simptoma dijetom, pa sam se očajnički nadala da bi dijeta i dalje mogla biti odgovor. Nakon što sam dobila ćerku, smanjila sam ishranu na samo govedinu, iz očaja jer nisam znala šta da radim više kako bih se rešila situacije u kojoj sam bila sa svojim zglobovima. Dve nedelje nakon dijete, zglobovi su mi se osećali bolje i prestala sam da plačem ujutru. Šest nedelja u mojoj prilično teškoj depresiji je prošlo, a pet meseci u povećanju anksioznosti antidepresiva je nestalo - objasnila je influenserka.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)