Odrasli

DA MOGU IMALE BI 180 "SLOBODNIH DANA"! Žene umorne svaki drugi dan, ovo su razlozi njihove bezvoljnosti!

Ako bi se to merilo radnim danima, žene bi išle na posao svakog drugog dana, pokazuju istraživanja. Potrebno im je čak 180 dana da odmaraju jer se često u toku meseca osećaju umorno.

15.10.2022 14:00

DA MOGU IMALE BI 180 "SLOBODNIH DANA"! Žene umorne svaki drugi dan, ovo su razlozi njihove bezvoljnosti!
Foto: Shutterstock

Ako vam se često supruga, majka ili sestra žale kako su umorne ili se osećaju neprijatno, a to se dešava često tokom meseca, nemojte im zameriti. Žene su nežnija bića i daleko teže se nose sa mnogim situacijama nego što to čine muškarci. Nova itraživanja pokazuju da umor pogađa žene i to čak 15 puta u toku meseca ili 180 dana tokom godine. Tako da "nisam raspoložena" uglavnom nisu izgovori, već istina. To ih naravno sprečava u mnogim drugim aktivnostima pa i samim tim raspoloženje opada. Čak šest od deset ispitanica kaže da ovakvi dani utiču na njihov seksualni život, a da neke otkazuju i svoje planove zbog bezvoljnosti.

Pored umora, ženama smetaju i druge stvari koje ih "onesposobljavaju" da normalno funkcionišu. One su često nezadovoljne i depresivne odećom koja im ne pristaje, što im skreće misli i pojačava nezadovoljstvo. Kod mnogih je prisutan i problem nadimanja, pa je često pored nezadovoljstva odećom doprinosi nedostatku samopouzdanja. Međutim, ženski problemi se ne završvaju tu. Ako pitate žene zašto su nezadovoljne ili bezvoljne određenim danima, na listi će se naći i loša frizura, problemi sa kožom i slično, koji takođe utiču na njihovo samopouzdanje. 

 

 

Mali broj žena će se odlučiti na treninge ili redukciju ishrane, ali će se zato žaliti i osećati bezvoljno jer nisu zadovoljne izgledom. Pripadnice lepšeg pola, čak četvrtina njih, izjasnilo se kako im je od fizičkih karakteristika stomak najbolnija tačka te da utiče na njihovo samopouzdanje

Istraživanje koje je sproveo brend za zdravlje creva "Simprov" pokazalo je da čak dve trećine žena pati od "slobodnih dana" nedeljno. Kod onih koje pate od sindroma iritabilnog creva broj se povećao na 73 procenata. 

 

 

Dijetetičar Semi Gil iz pomenutog brenda kaže da se osećati najbolje počinje u crevima.

- Nadimanje nije nešto što bi žene trebalo da trpe, postoje mnoge strategije koje pomažu da se to ublaži-uključujući ishranu i uzimanje određenog proverenog probiotika. - kaže ovaj stručnjak, a prenosi britanski "San".

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)