Dete

DA KAMEN ZAPLAČE: Sestra je imala jedan dolar i nameru da spasi bratu život, evo šta se dogodilo

U čuda treba verovati, a to dokazuje i jedna priča o požrtvovanoj sestri koja je sa svega 8 godina imala svest o tome da treba da pronđe način i pomogne svom bratu.

11.09.2022 11:00

DA KAMEN ZAPLAČE: Sestra je imala jedan dolar i nameru da spasi bratu život, evo šta se dogodilo
pexels.com

Ovo je priča o jednoj naizgled srećnoj porodici iz Amerike koja se uprkos skladu i slozi suočavala sa velikim izazovima. Tes je osmogodišnja devojčica koja je priču o bratu čula slučajno od roditelja dok su razgovarali, saznavši da je on bolestan i da mu je potrebna pomoć. Međutim, njeni roditelji su se suočavali sa besparicom i tražili način kako da plate troškove lečenja svog sina.

Jedina solucija koja im je bila na raspolaganju je prodaja stana i kupovina manjeg, kako bi obezbedili novac za operaciju koja je bila skupa. Obeshrabreni roditelji oslonili su se na čudo i da će ono spasiti njihovog sina, a za to vreme se devojčica dosetil nečega. 

Emotivna sestra je razmatrala na koji način ona može da ponudi svoju pomoć za brata i došla do ideje da isprazni kasicu prasicu i vidi koliko ima novca na raspolaganju. Kada je pokupila sve što je imala, izašla je napolje. 

Da bi došla do prve apoteke bilo joj potrebno dosta vremena i morala je da prepešači nekoliko blokova, ali kada je stigla, stala je u red i strpljivo čekala. Iako je niko nije primetio dok je nestrpljivo lupkala nogom i s vremena na vreme bi se zakašljala, farmaceut ju je primetio tek kada je novac stavila na pult.

pexels.com

Nije joj bilo teško da se uputi u apoteku sa ono nešto novca što je prikupila

Čovek je bio udubljen u razgovoru sa nekim ,a onda se obratio devojčici.

- Šta ti treba? Razgovaram sa svojim bratom, nisam ga video godinama.

- Imam i ja brata. - rekla je devojčica - bolestan je i želim da mu kupim čudo

Devojčica je apotekaru objasnila šta je čula od roditelja i da njenom bratu nešto raste na glavi, te da će ga sam čudo spasiti. Ona je želela da vidi koliko to košta da ga izleči. Ona je imala 1,11 dolar. Ljubazno odgovorivši devojčici da joj ne može pomoći, apotekar joj je rekao da tako nešto tu ne može da kupi. Iako je ona bila uporna i želela je da sazna cenu, bilo je bezuspešno. Rekla je da će nabaviti novac dodatno ukoliko je to potrebno.

Međutim, apotekarov brat nije ostao imun na molbu devojčice, te se okrenuo i upitao ju je kakva je pomoć njenom bratu potrebna

- Ne znam, ali znam da mu treba operacija koju moj tata ne može da plati pa ću ja - rekla je devojčica.

Saznavši da devojčica kod sebe ima svega dolar i 11 centi, čovek se nasmejao i rekao je da je to tačna cena za čudo koje želi za svog brata, te je uzeo njen novac i vratio ju je kući.  Tesina porodica je došavši kući saznala, da je devojčica zaista pronašla način da pomogne bratu, jer je dovela jednog od najpoznatijih neurohirurga. Čovek se ponudio da operiše dečaka besplatno i tako mu je spašen život. 

Dok su se roditelji pitali kolika je cena medicinske pomoći, devojčica se smeškala misleći da je to ta cena koju je ona platila za svog brata. 

Sudbina čini čuda. Ali važno je osluškivati i svoj unutrašnji glas koji devojčicu nije prevario i pokazao joj da čuda zaista postoje

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)