Dete

DEČAK JE ČEKAO NOVO SRCE GODINU DANA, a onda su stigle vesti: Svi su zanemeli od šoka, hodnicima bolnice prolomio se vrisak! (VIDEO)

Zbog ovog video-snimka plakao je ceo svet.

10.10.2024 14:43

DEČAK JE ČEKAO NOVO SRCE GODINU DANA, a onda su stigle vesti: Svi su zanemeli od šoka, hodnicima bolnice prolomio se vrisak! (VIDEO)
Printskrin: Instagramhttps://www.tiktok.com/@happiestofficia

Transplantnacija srca je komplikovana hirurška intervencija koja je ključna i jedina opcija za sve one pacijente koje njihov biolški organ više ne može da održava u životu. Tokom operacije pacijentu se daje srce donora.

- Moja beba će dobiti novo srce - stoji u opisu videa koji je za kratko vreme obišao svet i privukao na stotine hiljada sviđanja, a na istom se čuje i dečak čije reči uz vrisak njegove majke odzvanjaju hodnikom bolnice.

Printskrin: Instagramhttps://www.tiktok.com/@happiestofficia

Dečak saopštava medicinskoj sestri da će dobiti novo srce

Emotivan trenutak dečaka koji će dobiti novu šansu podeljen je na TikToku, gde je istaknuto da je njegovo ime Džon Henri i da je u pitanju maleni pacijent rođen sa hipoplastičnim sindrom levog srca (HLHS). U pitanju je retko stanje srca sa kojim se deca rađaju, što znači da je u pitanju urođena srčana mana. Leva strana srca se ne razvija u potpunosti i premala je, što znači da srce ne može dobro da pumpa krv. Umesto toga, desna strana srca mora to raditi sama i slati krv u pluća i ostatak tela, što je veoma težak "posao", stoji u objašnjenju Mayo clinic.

Maleni Džon je na listi za transplantaciju bio od decembra 2023. godine i konačno su mu stigle vesti da je dobio novu šansu!

U videu koji je podeljen on je saznao da je dobio donora i da će konačno biti izlečen. Sreću je želeo da podeli s osobljem Klivlendske klinike u kojoj boravi, pa je išao od prostorije do prostorije zajedno s majkom kako bi novu informaciju rekao medicinskim sestrama i drugom osoblju. Svi oni bili su uz njega svakodnevno, pa nije bilo čudno što su poskakali sa stolica od oduševljenja, zavrištali i zaigrali s mališanom. 

@happiestofficial 'I'm getting a new heart!'😭🥺💔 (Cleveland Clinic via ARK Media) #hearttransplant #newheart #childrenhospital #hospitallife #newlife #babyboy ♬ Autumn Leaves - Timothy Cole

U sledećem momentu dečak ide dalje kroz hodnike bolnice i pozdravlja se ostalima lekarima i medicinskim radnicima. Nije mogao da sakrije sreću. 

Emotivni momenat je snimljen, a potom i podeljen na društvenoj mreži TikTok. Video je prikupio više od pola miliona sviđanja i skoro 4.000 komentara, zbog čega je i postao viralan na mrežama. Komentari su se samo nizali i nema osobe kojoj nije drago što je ovaj mališan dobio drugu šansu.

- Trudim se da ne zaplačem, ali ne ide -  

- Mnogo sam srećna zbog njega, ovo je toliko divno! - 

- Samo napred Džon Henri, možeš ti to! - 

- Sve pohvale za osoblje, koje je takođe umiljato i divno - samo su neki od komentara koji su se nizali.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)