Dete

PITAO JE SMRTNO BOLESNU DECU ŠTA IH ČINI SREĆNIM: Odgovori će vas slomiti i naterati da se zapitate!

Deca su u jednoj anketi podelila mudrosti o ispunjenom životu iz kojih stariji mogu da nauče mnogo.

03.07.2024 11:59

PITAO JE SMRTNO BOLESNU DECU ŠTA IH ČINI SREĆNIM: Odgovori će vas slomiti i naterati da se zapitate!
Shutterstock

Deca se često smatraju daleko mudrijima nego što su odrasli, a to dokazuju mnogi njihovi inteligentni odgovori i nesebično i naivno poimanje života, za razliku od odraslih. Doktor Elejster Mekalpin je shvatio da je svet pun negativnosti, pa je odlučio da sa javnošću podeli najveće mudrosti koje je naučio od svojih najmlađih pacijenata koji su bili neizlečivo bolesni..

Deca sa kojima je razgovarao imala su između 4 i 9 godina ali su jasno naznačila šta je to što čini život vrednim življenja, a odgovori bi mogli da vas iznenade i nateraju da se zapitate. 

Printscreen/Youtube/InspireMore

Jedna od mudrosti koju su deca podelila jeste da je "briga gubljenje vremena"

 

Ovaj doktor je radio na palijativnom zbrinjavanju u Kejptaunu u Južnoj Africi i on se trudio da deci koja se tamo suočavaju sa smrću, koliko je moguće olakša bol. Lek koji on praktikuje ne može da izleči njihove bolesti, ali da im barem, koliko može olakša smrt.  

Anketa je dala odgovor na mnoga pitanja o životu

Njegova anketa o tome šta je zaista važno u životu, postala je viralna i to sa dobrim razlogom, jer su odgovori ove dece srceparajući ali i mudri, prenosi Inspire more. 

Od njih bi mnogi mogli da nauče šta je zaista važno u životu i koja su to zadovoljstva koja su vredna življenja. 

  • Niko nije želeo da provodi više vremena gledajući televiziju. Deca su u anketi otkrila da ne žale što nisu više vremena provela pored TV-a, na društvenim mrežama ili u svađama sa drugima.
  • Životinje su po njima ono što čini ljudski život boljim, a deca su u anketi otkrila da su njihov život ispunjenijim činili upravo ljubimci
  • Deca su kao važne figure u životu navele roditelje. Otkrili su da ih vole i da su zabrinuti za njih. 
  • Sladoled su gotovo svi naveli kao nešto što vole i što čini njihov život potpunim 
  • Čitanje je takođe nešto što ih ispunjava i što su oduvek voleli da rade sa svojim roditeljima. 

Briga je gubljenje vremena 

Mališani koji su se suočavali sa smrću su sa doktorom podelili jednu važnu lekciju koju bi i odrasli mogli da usvoje, a to je da je briga gubljenje vremena i da su proveli najmanje vremena brinući o nekim stvarima. Osim toga naveli su kako vole plažu i plivanje što su smatrali posebno uzbudljivim, piše Organically Human.

Ljubaznost je nešto što cene svi, a deca posebno. Mali pacijenti su doktoru otkrili da im je ona vrlo važna i da je njihov život bio lepši kada su takve ljude imali oko sebe, poput brižnih roditelja i baka i deka. 

Na spisku stvari koje su ovu bolesnu decu činile srećnima našli su se i smeh koji je po njima najbolji lek za sve kao i provođenje što više vremena sa svojom porodicom. Doktor je ukratko rezimirao da su sitnice koje čine život zapravo ključ srećnog života i da to mališani bolje prepoznaju nego odrasli. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)