Dete

Medicinska sestra se onesvestila kada je videla rađanje ove bebe! U pitanju je jedan od milijardu slučajeva! (FOTO/VIDEO)

Priča o devojčica Misklijen iz Indonezije obišla je svet preko noći, a evo o čemu se zapravo radi.

05.10.2022 15:30

Medicinska sestra se onesvestila kada je videla rađanje ove bebe! U pitanju je jedan od milijardu slučajeva! (FOTO/VIDEO)
TikTok-rabiatuladawiyah8896

U vremenu kada mislimo da je gotovo sve već viđeno i da je malo stvari koje mogu da nas iznenade, jedna medicinska sestra koja radi s porodiljama pala je u nesvest nakon je videla bebu koju je na svet donela jedna njena pacijentkinja.

Sve se odigralo u Indoneziji, a budući da ni sam lekar ginekolog nije znao šta se s detetom dogodilo, svet je poput bombe odjeknula čitavom planetom. Isto tako, malena devojčica, koja još nije svesna da je posebna, preko noći je postala internet senzacija. 

- Doktor nije znao šta je uzrok ovakvog stanja moje devojčice. Dežurna sestra se čak onesvestila odmah po rođenju mog deteta - ispričala je majka malene Misklijen.

Njenu priču je, međutim, sa čitavim svetom podelila Rabiatul Adaviah, majka druge mališanke koja se združila s Misklijen dok su obe bile kod lekara. Adaviahova, koja je inače poznata Tiktokerka je uz saglasnost roditelja otkrila putem te društvene mreže da neobična devojčica boluje od hipertrihoze, poznajtije u narodu kao “sindrom vukodlaka”. Na taj način ona je želela da razbije tabue u vezi sa devojčicinom bolešću, budući da je ona veoma retka. U pitanju je genetski poremećaj koji karakteriše prekomerna dlakavost po čitavom telu, uključujući i lice.

@rabiatuladawiyah8896 Semoga allah memberi ku umur yg panjang supaya blh melihat awk mmbesar dgn sihat 😍 In sha allah ... Ada hikmah ada sebab mengapa allah temukan kita syg .. ☺️❤️ Jangan pernah merasakan org mmbenci mu kerana aunty ada utk kamu .. #werewolfsyndrom #fypシ #viral #tiktoksarawak #foryou #tiktokindonesia #tiktokmalaysia🇲🇾 ♬ Cinta Terakhirku - Bagas Ran

Redak sindrom pogađa i žene i muškarce i može uticati na različite delove tela. Često je prisutna gusta dlaka na licu, zbog čega se stanje veoma teško da sakriti. Slučajevi hipertrihoze su poznati dugo vremena, a specifičan sindrom je prvi put opisan u 17. veku.

Otad su izdvojena dva različita tipa hipertrihoz. Prva je generalizovana i ona podrazumeva pojavu ekstremne maljavosti po celom tela, a druga lokalizovana, koja je ograničena na određeno područje. Hipertrihoza, inače, može biti urođena ili stečena kasnije. Pritom, višak dlake javlja se najčešće na rukama, trupu, nogama, a takođe zahvata i lice što je posebno neprijatno za osobe koje pate od tog stanja.

Većina slučajeva hipertrihoze je uzrokovana genetskim mutacijama u genima nosača koji stimulišu rast kose. Lečenje hipertrihoze sprovodi se lečenjem osnovne bolesti ili prestankom uzimanja leka koji je uzrokuje. Ako je genetski nasleđena, kao što je slučaj kod Misklijen, lečenje je simptomatsko. Ono se sprovodi u vidu estetskih zahvata radi poboljšanja izgleda u vidu trajnog ili privremenog uklanjanje dlaka ili njihovog izbeljivanja. U vremenu smo u kome industrija lepote cveta i gde su laserske epilacije nešto što će uskoro ući u svakodnevnu rutinu. Zato se smatra se će devojčica sa "sindromom vukodlaka" spas naći u depilacijama i epilacijama čim bude imala dovoljno godina.

@rabiatuladawiyah8896 Ya allah ya tuhanku , panjangkan usia ibu bapa nya , limpahkan rezeki buat mereka sekeluarga .. Rahmati mereka ya allah dgn oenuh berkah dan berkat .. Sihat kan tubuh badan mereka ya allah , hindari lah dari segala bahaya dan penyakit dan hindari lah mereka dari Fitnah mahupun hinaan manusia ❤️ Aamiin ... Aamiin ... #fypシ #babyviral #werewolfsyndrom #tiktoksarawak #anaksyurga ♬ Buah Hati - Armada

Komentari na TikToku umeju da budu veoma neprijatni i uznemirujući, pa je bilo koja reakcija na malu Miskilijen onemogućena. Čini se da svet još nije spreman na tu vrtu mutacija, buduću da žena koja objavljuje njene snimke već trpi linč javnosti. 

Da to nije usamljen slučaj potvrđuje i Supatra Susufan, devojka sa Tajlanda koja je postala poznata kao "najdlakavija na svetu". Ona je čak ušla i u Ginisovu knjigu rekorda. Iako su je zbog poremećaja prvo ismevali, ubrzo je postala popularna i život joj promenio nabolje.

- Ne želim da se obrijem. Ovo me čini posebnom - rekla je Sumatra nedugo nakon što je postala slavna.

Da ljubav čini čuda, dokaz je i to što je Supatra našla čoveka svog života, ali je kasnije ipak odlučila da potpuno ukloni sve manje sa tela.

Komentari (2)

Lucky

06.10.2022 06:34

Da je zivo ,zdravo i sreca da ga prati!!! A ako mu bude smetalo kako izgleda , nije priblem za medicinu da mu ukloni dlake. Vidi se da je dete lepo!Medicuna je naoredovala mnogo,samo da mu po Srbiji ne rade nikakve zahvate jer ovde te dohvate lepog pa naptave jk,ili bubu ili tako neku rugobu!

Dejan

06.10.2022 16:06

Gospode Isuse Hriste sine Božiji pomiluj nas! Nauka navodno za sve ima objašnjenje, ali svako iole razuman shvata da tu ima i mnogo čega drugog.... što nauka ne može ili ne želi da nam objasni. Gospode spasi nas zla! ☦️