Zanimljivosti

Glumica TUŽILA Britance jer su koristili njenu fotku da opišu DEBELE ŽENE

Iračka glumica i voditeljka tužila je britanski list zato što su iskoristili njenu fotografiju da opišu debele žene u arapskom svetu i tvrdi da je sporna slika fotošopirana

11.08.2022 16:30

Glumica TUŽILA Britance jer su koristili njenu fotku da opišu DEBELE ŽENE
Printscreen Tik Tok/@enaas.taleb

Poznata iračka glumica i TV voditeljka Enas Taleb tužila je britanski list  list „Ekonomist“ zato što su bez dozvole koristili njenu fotografiju kako bi opisali debele žene u arapskom svetu.

Njena fotografija sa iračkog festivala u Vavilonu od pre 9 meseci iskorišćena je da bi se ilustrovao članak o tome zašto su arapske žene „deblje“ od muškaraca. Ona tvrdi da je sporna fotografija fotošopirana.

@enaas.taleb

رمضان كريم . كل عام و انتم بخير ♬ الصوت الأصلي - Enas Taleb

 

Ideal ženske lepote

Članak u britanskom listu pod naslovom „Zašto su žene deblje od muškaraca u arapskom svetu“ objavljen krajem jula. U njemu se navodi da siromaštvo i društvene restrikciju koje drže žene u kućama su među razlozima zašto su arapske žene gojaznije od muškaraca.

Dodatni razlog, navodi se u članku, može biti kulturološki, odnosno da su ženske obline privlačne muškarcima u arapskom svetu.

- Iračani često navode Enas Taleb glumicu sa obimnim oblinama kao ideal ženske lepote – piše između ostalog u članku.

Talebova je članak Ekonomisa okarakterisala kao uvredu za Arapkinje i posebno Iračanke i javno upitala uredništvo britanskog lista zašto se interesuju za gojazne žene u arapskom svetu, a ne u Evropi ili SAD.

Ona je naglasila da je zdrava i srećna svojim izgledom i da joj je to najvažnije.

Da li biste vi tužili medij koji objavi vašu fotografiju uz ovakvu priču?

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Lona

11.08.2022 17:48

Naravno da bih tuzila i uzela najboljeg advokata da ih odere. Bezobrazni su i arogantni a veoma ruzni.