Ispovesti

Govorio joj je da NIKADA NEĆE SMRŠATI i učinio da zapadne u očaj! A onda mu je ona osvetu servirala hladnu! (FOTO)

Tiktokerka Helena Hara otkrila je čitavom svetu kako je uspela da se izbori sa najstrašnijim udarcima na samopouzdanje. Pogledajte kako sada izgleda.

27.06.2022 20:00

Govorio joj je da NIKADA NEĆE SMRŠATI i učinio da zapadne u očaj! A onda mu je ona osvetu servirala hladnu! (FOTO)
tiktok/printscreen- helenaahara

Mnogim ženama je fizički izgled izvor velike nesigurnosti i slaba tačka, pa se često dešava da pojedinci iz njihovog okruženja to iskoriste kako bi se osećali nadmoćno i kako bi je povredili. Upravo to se desilo i influenserki Heleni Hari, koja je svoj trenutak najveće slabosti iskoristila i pretvorila ga u snagu. 

Tuga zataškana hranom

Devojka s poluostvra Viral u Velikoj Britaniji je u 21. godini nosila konfekcijski broj 48 i imala 88 kilograma. Bila je izložena konstantnim kritikama svog tadašnjeg dečka koji joj je punio glavu mislima da nikada neće smršati. Bila je nesrećna, te je rešenje za svoje nezadovoljstvo pronalazila u hrani. Jela je da bi se utešila.

@helenaahara

Anything is possible if you put your mind to it 💪🏼 ♬ AARYAN SHAH RENEGADE SLOWED BY LUCZYFER - ᴢ ᴇ ʟ ᴀ ʟ

Jela bi po restoranima brze hrane čak 4 puta nedeljno, a njena ishrana se uglavnom sastojala od grickalica, čipseva, pomfrita i čokolade. Onda je shvatila da je suštinski nesrećna i odlučila je da napravi promenu iz korena kako bi poboljaša svoj život. 

- Baš zbog toga što nisam bila srećna, okretala sam se hrani i počela sam da patim od emocionalnog prejedanja. Hrana mi je bila uteha - priznala je ona. 

Promena iz korena

Shvativši da je veza u kojoj se nalazi toksična, Helena je prelomila i raskinula sa svojim dečkom, a nakon toga se posvetila mršavljenju i dovođenju svog života u red. Nezdravu i brzu hranu je zamenila proteinskim napicima, ribom, voćem i povrćem. To je ubrzo počelo da daje rezultate, a kilogrami su samo nestajali.

Nedugo zatim, počela je da trenira u teretani koja joj je od stila života prerasla u profesiju. Postala je fitnes influenserka i njene videe na društvenoj mreži TikTok prati 1,2 miliona ljudi. Njeni inspirativni snimci imaju više od 8,7 miliona lajkova, a ova devojka se danas diči zavidnom figurom koja staje u konfekcijski broj 38

- Idem u teretanu pet do šest puta nedeljno, vodim računa o kalorijama i živim pozitivnije i zdravije nego ikada pre. Čak je i moja porodica uočila veliku emocionalnu promenu koja mi se dogodila. Uradila sam ovo zbog sebe jer sam u potpunosti bila bez samopouzdanja. Sada sam sredila svoj život - otkrila je Helena. 

Napokon srećna i zdrava

Helena je sa 27 godina zadovoljnija, zdravija, srećnija i kaže da je napokon naučila da kontroliše svoj odnos prema hrani, piše portal Dejli Mejl

- Ranije sam stalno nešto grickala, uvek sam imala hranu pri ruci. Ali sada sam fizički mnogo aktivnija, radim vežbe sa tegovima i gradim mišiće - navela je ona. 

Do pre svega nekoliko godina, njen doručak bi se sastojao od peciva, čokoladnog jogurta i čak tri kriške tosta sa puterom i medom. Za ručak bi obično pojela picu i čokoladu, a za večeru se “počastila” odlaskom u restoran brze hrane. Užinala bi grickalice.

Kaže da njena sadašnja ishrana podrazumeva dnevni unos oko 2.300 kalorija. Za doručak bira jogurt i voće, pileće grudi, pečurke i pasulj, za ručak obično spremi piletinu i pirinač, a sve to obogati brokolijem, proteinskim šejkom i bananom. Najviše voli da večera tortilju sa ribom. Njeni današnji međuobroci uključuju proteinske pločice i pirinčane galete sa čokoladnim namazom ili puterom od kikirikija.

- Imam osećaj kao da sam sebi pružila drugu šansu u životu - zaključila je devojka koja je živi dokaz da se osveta najbolje služi hladna.
I zgodna!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)