Zanimljivosti

POVLAČI se iz TENISA, ali ovim svetom Serena i dalje suvereno vlada! (FOTO)

Poznata teniserka je rešila da se povuče iz belog sporta, a ostaće zapamćena njena jasna poruka ženama, da mogu da budu jednako agresivne na terenu i graciozne van njega.

10.08.2022 16:00

POVLAČI se iz TENISA, ali ovim svetom Serena i dalje suvereno vlada! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Teniserka Serena Vilijams (49) je sasvim neočekivano pred US open u Njujorku dala intervju za Vog gde je predočila fanovima kao se posle ovog turnira definitivno povlači iz belog sporta. Ona je najavila da okreće novu stranicu koja nema veze sa tenisom i to posle US opena.

I pored činjenice da je 23 puta osvajala trofeje na Gren slem turnirima Serena je rešila da okači reket o klin. Ona je naznačila da joj se ne sviđa termin “odlazak u penziju”, već da bi to formulisala kao “okretanje drugim stvarima koje su joj važnije”.

- Ovo je najteža stvar u životu, ništa teže od toga ne mogu da zamislim. Ne želim da se ovo završi, ali sam istovremeno spremna za ono što sledi. Pristala sam na ovaj intervju jer sam htela da kažem da pravim iskorak u životu, iskorak u odnosu na tenis, ka drugim stvarima koje su važne za mene - poručila je slavna teniserka za Vog u intervjuu koji je naslovljen njenim rečima "Očajna sam u opraštanjima".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

Ona nije precizirala kada će to tačno biti, sem da se dan rastanka baš primakao.

- Objaviću u narednih nekoliko nedelja tačan datum. Odbrojavanje počinje - napisala je ona.

Serena je jedva preživela porođaj sa ćerkom Olimpijom, o čemu je Srećna Republika već pisala, a dodala je da definitivno ne želi da opet zatrudni kao aktivna sportistkinja.

 

 

- Moram da budem potpuno u tenisu ili skroz van njega. Sa suprugom Aleksisom sam jedva govorila o tome, to je kao tabu tema. Ni sa ocem i majkom ne mogu o tome. Kao da nije stvarno dok ne izgovorite naglas. Kad dođe do toga, knedla mi bude u grlu i počnem da plačem. Znam da se mnogi raduju penziji i volela bih da se i ja tako osećam -

Slavna Amerikanka je rekla da uopšte nije srećna, ali odluku je morala da donese.

- Znam da nije uobičajeno, ali osećam veliki bol. Ovo je najteža stvar koju sam mogla da zamislim. Mrzim ovo, mrzim što sam na ovakvoj raskrsnici. Stalno govorim sebi da bih volela da je lako, ali nije. Rastrzana sam, ne želim da se završi, ali sam istovremeno spremna za naredne izazove - 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

- Ne razmišljam previše o mojoj zaostavštini, iako me često pitaju o tome. Ipak volim da mislim da zahvaljujući šansama koje sam ja dobila i druge sportistkinje mogu da budu ono što jesu. Mogu da budu agresivne i stežu pesnice, a mogu da budu i jake i lepe. One mogu da nose šta žele i pričaju šta žele i budu ponosne. Ne znam kako ću moći da pogledam ovaj magazin kada izađe u prodaji, znajući da je ovo kraj priče male crne devojčice koja je počela u Komptonu u Kaliforniji i samo je želela da igra tenis -

Serena sve više vremena u poslednje vreme provodi sa mužem i ćerkom, a mimo tenisa razvija i svoju modnu liniju. Nagađanja su da je porodica upravo ta kojoj želi više da se posveti, a i modna linija će imati udela.

 

 

Srećna Republika prenosi samo neke od modnih kombinacija u kojima je zablistala poznata sportiskinja krupnije građe. Ona je uvek imala svoj stil i nisu je nikada brinula govorkanja zlih jezika. Vodila se mišlju da je žena lepa kada je zadovoljna na terenu kao i kod kuće, a njen osmeh je uvek govorio sve.

Fanovi su bili vidno razočarani, iako su shvatili situaciju.

- Toliko je sebično i tužno da je vidim kako odlazi, ali je dala nama i sportu toliko toga! Bez sumnje najbolja teniserka svih vremena. Ona je mnogo više od tenisa. Volimo te zauvek Serena! -

- Legenda -

- Zauvek će ostati u našim srcima kao pobednica -

- Izgleda zapanjujuće na naslovnici Voga, nikada nije bila lepša -

- Kakva fantastična karijera! -

- Predivna ikona tenisa i žene - bili su samo neki komentari.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

 

 

 


 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)