Zanimljivosti

FOTOGRAFIJA TRUDNE ADRIANE LIME izazvala haos na društvenim mrežama! Da li su to zaista noge jedne od najlepših žena sveta? (FOTO)

Čuvena manekenka podelila je fotografiju koja je pokazala da se suočava sa veoma čestim problemom među trudnicama, ali usled kog je lični potpuno promenjen.

09.08.2022 19:00

FOTOGRAFIJA TRUDNE ADRIANE LIME izazvala haos na društvenim mrežama! Da li su to zaista noge jedne od najlepših žena sveta? (FOTO)
Tanjug/AP

Iako mnoge žene lagano prođu kroz trudnoću i nemaju ozbiljnijih problema, barem ne onih vidljivih, većina njih zna sa kakvim se simptomima i teškoćama tokom takozvanog drugog stanja mogu suočiti buduće mame. To je na svojoj koži osetila i brazilska lepotica Adriana Lima (41), nekadašnji top-model i bivša supruga našeg proslavljenog košarkaškog asa, Marka Jarića, koja je nedavno objavila fotografiju na Instagramu želeći da pokaže s kakvim se izazovom sučava dok iščekuje da na svet donese treće dete. 

Ona se, naime, pratiocima požalila na problem s oticanjem nogu, budući da je zagazila u poslednje tromesečje trudnoće. Njena fotografija zapravo pokazuje da se i nekadašnja slavna manekenka suočava sa istim problemima kao i mnoge buduće mame. U svojoj objavi je napisala „otečena stopala i noge, ne mogu da dočekam dolazak dečaka“.

Za vreme trudnoće normalna je pojava da noge otiču. Beba stvara pritisak na krvne sudove, a do toga dolazi i zbog povećane zapremine krvi u telu u ovom periodu. Iako se na prvi pogled čini kako je u pitanju višak kilograma, zapravo je oticanje prouzrokovano faktorima u trudnoći i povlači se nakon određenog vremena.

Printscreen/Instagram/adrianalima

Lima je objavila fotku da pokaže kako se suočava sa istim problemom kao i druge žene u trudnoći

Mnoge žene u ovom periodu ne mogu da obuju stare cipele i to im predstavlja problem jer se moraju odlučiti za komforniju i otvoreniju obuću.

Tanjug/AP

Adriana se u martu pojavila na jednom modnom događaju u Parizu  

Drugo rešenje je da postoje namirnice kojima se ovaj problem može uglavnom rešiti ili makar umanjiti. Unos vitamina i menarala je po preporukama stručnjaka najidealniji način da se smanji oticanje tela. Unos vode je i više nego poželjan jer pomaže izbacivanju zadržane tečnosti u organizmu. A izbegavanje soli i kafe tokom trudnoće je univerzalni savet koji možete dobiti od stručnih lica kako biste izbegli muke tog stanja.

Inače, Adrianina objava je izazvala salve reakcija na društvenim mrežama, od onih u kojima joj je pružena podrška, do reakcija iznenađenja. 

- Neobično mi je da vidim njene noge u ovakvom stanju. Drži se, prelepa ženo - glasio je samo jedan od mnogobrojnih komentara na njenu objavu.    

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Lajla

09.08.2022 19:53

Ima zena pa se bas deformisu u trudnoci. Neke promene i licni opis. Ali slikati otecene noge ili nosati trbuh ko na tacni je jako degutantno. To moze zanimati samo perverznjake ili fetisiste. Ona sa Barbadosa, odakle li, je bas udavila sa gadostima. Ni kuju ne mozes videti skotnu.