Zanimljivosti

Sve zbog Klintona: Monika Levinski TRAŽI OD BIJONSE da promeni reči pesme

Bivša pripravnica iz Bele kuće koja je imala aferu sa tadašnjim američkim predsednikom Bilom Klintonom više puta je tražila od Bijonse da promeni stihove svoje pesme.

03.08.2022 10:00

Sve zbog Klintona: Monika Levinski TRAŽI OD BIJONSE da promeni reči pesme
Ap photo

Monika Levinski (49) ponovo se našla u centru pažnje nakon što je isprozivala Bijonse koja je najavila da će promeniti sporni tekst svoje nove numere „Zagrejan“ (Heated) zbog uvreda.

- Kad smo već kod toga da podsetim na „Partition" – napisala je Monika na Tviteru.

Ona je podsetila na reči numere poznate pevačice iz 2013. u kojoj se spominje afera Levinski- Klinton. Monika je još tada zahtevala da Bijonse  iz ove svoje pesme izbaci sporne stihove u kojoj se spominje njena afera sa američkim predsednikom Bilom Klintonom. Bijonse je obećala da će to promeniti, ali…

Seks afera

Monika Levinski, podsećamo, bila je 2 godine (1995.-1997) u tajnoj vezi sa tadašnjim američkim predsednikom Bilom Klintonom. Mlada pripravnica iz Bele kuće oralno je zadovoljavala Klintona u Ovalnom kabinetu. Godinu dana kasnije pukla je bruka, ali je Bilova žena Hilari Klinton oprostila mužu. Iako je bila ponižena i osramoćena, Monika je iskoristila svojih 5 minuta slave, napisala je knjigu o ovoj aferi, a snimljene su i serije i dokumentarci o razvratu predsednika Klintona u Beloj kući.

Zato ne čudi što se ova seks afera koja je tada potresla ne samo Ameriku već i ceo svet pominje u brojnim pesmama, pa i u onoj koju je pevača Bijonse.

Bijonse na udaru kritika

Monika se oglasila u jeku nove afere koja je pogodila Bijonse. Naime, u novom albumu „Renesansa“ koji je objavila prošli petak u pesmi „Zagrejan“, u čijem pisanju je učestvovao i kanadski reper Drejk, pevačica je upotrebila uvredljiv izraz za invalide i osobe sa cerebralnom paralizom. Usledile su žestoke kritike, a Tviter je goreo od prozivki na račun Bijonse.

- Ta reč u Americi se koristi u slengu i može imati različita značenja. Ona nije upotrebljena da bi nekoga uvredila i nanela mu štetu – tvrde iz izdavačke kuće koja je objavila album „Renesansa“. Oni su naglasili da će ova reč biti zamenjena u tekstu i da će popularna pevačica ponovo snimiti novu verziju numere.

Nikome nije jasno kako je tako nešto moglo da promakne timu Bijonse posebno nakon što se slično dogodilo i sa pop pevačicom Lizo koja se izvinila se zbog korišćenja iste reči u njenoj pesmi „Devojke“.

- Posle incidenta sa Lizo, numera koju je objavila Bijonse izgleda kao šamar – rekla je kaže Hana Divajni advokatica koja zastupa ljude sa invaliditetom.

Sporni termin izveden je od reči spastic (neko ko ima cerebralnu paralizu) i smatra se uvredljivijim u Velikoj Britaniji nego u SAD, gde se često koristi kao sinonim za „izbezumljivanje".

Bijonse ćuti

Na društvenim mrežama usledile su žestoke reakcije na novu pesmu Bijonse „Zagrejan“.

- Bizarno je da je Bijonse odlučila da ubaci blaćenje u jednu od svojih novih pesama i to odmah nakon što je Lizo shvatila da je pogrešila, izvinula se i izbacila vređanje iz svoje numere – napisao je jedan korisnik društvenih mreža.

- Tako sam razočarana što je Bijonse koristila psovku u svojoj pesmi kao i Lizo. Ceo svet je čuo za to i istu grešku nije smeo niko da ponovo posebno ne Bijonse. Muka mi je od takvih umetnika koji ne prepoznaju štetu koju prave rečima svojih pesama – poručila je druga.

Bijonse se još nije oglasila iako mnogi očekujeju njeno izvinjenje zbog ovako grubog propusta.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Preporučujemo