VIP saveti

BIZARNI TRIKOVI VIP DAMA: Mažu MAJONEZ i KEČAP na kosu, a LEPAK stavljaju na obrve da bi bile lepe

Bjuti trendovi se kreću od najbizarnijih do onih koje svaka domaćica ima u svome frižideru! Svetski poznate pevačice i glumice se kunu u njih, a da li biste i vi probale nešto od toga?

17.07.2022 13:00

BIZARNI TRIKOVI VIP DAMA: Mažu MAJONEZ i KEČAP na kosu, a LEPAK stavljaju na obrve da bi bile lepe
Foto: Tanjug/AP

Naše bake nisu imale pilinge niti maske za lice, kao ni mnoge preparate za kosu, a po pitanju kozmetike i šminke su takođe oskudevale. Bilo je to neko drugo doba u kome se snalazio ko kako ume. Ipak, kosa i lice naših baka, čini se, bili su mnogo čistiji i kvalitetniji nego što su naše sada i pored brojnih čuda savremene tehnike.

Kuhinja i bašta su bile jedino mesto gde su se namirnice koristile za sve i svašta. Ukoliko je nešto dobro za jelo, pretopstavlja se da ne može da šteti ni koži, kosi niti licu. Potrebni su bili vekovi da prođu da bi se mnoge dame vratile biljkama, namirnicama i mnogim prozvodima koje večina nas ima u frižideru.

Međutim, nekada želja za lepotom čini da pribegavamo i namirnicama koje ne zvuče baš kao pomagala za podmlađivanje, poput kole ili lepka, ali ovim "cakama za ulepšavanje" se služe i brojne VIP dame. 

Srećna Republika otkriva i koje to bjuti trikove koriste poznate dame širom sveta.

1. Koka kola umesto šampona

 

 

Model Suki Voterhaus koristi popularno gazirano piće kao šampon.

- Ponekad perem kosu koka-kolom. Ne volim kosu kad je oprana, lepa je, ali mlohava, ali je koka-kola razbaruši, kao da sam u prašumi

2. Kečap kao spas za kosu

 

 

Glumica Sijena Miler je priznala da je jednom kada je ozbiljno oštetila kosu farbom, kečap bio taj koji joj je spasao kosu.

- Jedina stvar koja je pomogla mojoj kosi bio je kečap. Morala sam da ga stavljam na kosu oko godinu i po dana, dok se nije normalizovala - rekla je Sijena, čija je kosa plava i prilično lomljiva.

3. Majonez po savetu mame

 

 

Glumica Blejk Lavli samo je jedna od poznatih dama koje koristi majonez.

- Mama me je naučila ovom zaista sjajnom savetu za lepotu. Pre tuširanja nanosil ulje ili majonez na donju polovinu kose. Na taj način, kada bi oprala kosu šamponom, sapun joj ne bi skidao donje krajeve kose i isušivao ih, čineći ih lomljivim - rekla je Blejk.

4. Pivo umesto regeneratora

 

 

Glumica Ketrin Zita Džons odana je pivskom regeneratoru.

- Kosu negujem medom i pivom. Danima posle mirišem na dno bureta piva, ali mi je zaista dobro za kosu - rekla je Zita Džons.

5. Šampanjac umesto šampona

 

 

Glumica Nikol Kidman kada je cvenokosa ima favorit među šamponima, a to je onaj od brusnice, dok kao plavuša ipak više voli šampanjac.

- Ako imate crvenu kosu, pokušajte da je operete sokom od brusnice, a ako ste plavuša, ispiranje šampanjcem može da učini čuda - otkrila je Kidmanova.

6. Pasta za zube sa kurkumom

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julianne Hough (@juleshough)

 

Glumica Džulijan Hju koristi pastu za zube od kurkume za koju tvrdi da joj izbeljuje zube.

- Pomislili bi da bi bilo suprotno i da će vam kurkuma obojiti zube jer je žuta, a tačnije ih čini beljim – istakala je Džulijan.

7. Lepak za papir na obrvama

Foto: Tanjug/AP

Lepak za sređivanje obrva

Pevačica Bijonse je najbizarnija od svih. Ona ne koristi ništa od namirnica, ali zato se često iz radne sobe posluži lepkom za papir koji koristi na obrvama.

- Moj omiljeni bjuti trik je da koristim lepak u stiku kao vrhunski gel za obrve i to na visokim temperaturama! Ne zapušava pore i lako se ispira - rekao je šminker Bijonse.

Da li biste vi ispobale nešto od ovih saveta poznatih?

BONUS VIDEO:

Komentari (0)