VIP saveti

Otkriveno šta DŽENIFER ANISTON dodaje u kafu! Ovo je čini TAKO MLADOLIKOM!

Čuvena glumica tvrdi da joj jedan "magični" prah pomaže da i u 53. godini izgleda kao tinejdžerka.

03.07.2022 10:00

Otkriveno šta DŽENIFER ANISTON dodaje u kafu! Ovo je čini TAKO MLADOLIKOM!
Ap photo

Glumica Dženifer Aniston ima 53 godine, ali izgleda mnogo mlađe od toga, zbog čega je novinari redovno opsedaju pitanjima kako joj to polazi za rukom. Svojevremeno je priznala da je čak 10 godina na snimanju serije "Prijatelji" ručala isključivo jednu istu salatu, kao i da je za njen izgled zaduženo redovno vežbanje i svakodnevne šetnje sa psom. Ipak, postoji još jedan trik kom pribegava, a koji podrazumeva konzumiranje jednog specifičnog napitka. Ona tvrdi da joj on sigurno pomaže da zadrži vitalnost. 

Dženifer, naime, svakog jutra pije kafu s dodatkom kolagena u prahu. Tako spravljen napitak čini da njeni nokti, kosa i kosti budu jači budući da je kolagen izuzetno moćan protein.

Međutim, pitanje je da li je način dodavanja ovog praha u kafu ispravan. Mnogi stručnjaci zapravo smatraju da kolagen u prahu gubi svoja lekovita svojstva ukoliko se izloži višim temperaturama, onim koje su više od temperature tela. To bi značilo da bi vreo napitak, poput kafe, totalno poništio njegova dejstva.

Ap photo

Dženifer Aniston uvek blista 

- Nutricionisti ga uzimaju kao zamenu za protein surutke, ali nisu svi jednako zdravi. Za najviše zdravstvenih dobrobiti treba tražiti one za koje piše da sadrže kolagen peptide ili hidrolizovani kolagen - piše portal Eating Well.

Dženifer koristi kolagen koji sadrži vitamin C i hijaluronsku kiselinu. Takvi preparati poput Dženiferinog napitka koji "vraća mladost" su obično veoma skupi. Međutim suplementi ne moraju po svaku cenu da budu bolji i korisniji od konzumiranja namirnica koje sadrže kolagen. Primer takve hrane je, na primer, popularna supa od kostiju i pileće kožice, budući da kolagena ima u kostima i hrskavici, a te supe su nam nekada kuvale bake. Tu se ubrajaju i namirnice bogate vitaminom C, kao što su citrusi, bobičasto voće i brokoli.

Pixabay.com

Dženifer kolagen u prahu pije u jutarnjoj kafi

Kolagen u prahu je zato, savetuju stručnjaci, zbog visokih temperatura kafe bolje dodati u jutarnje smutije ili ga razmutiti u čaši vode. Može se koristiti i kafa, ali samo ako je hladna.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)